Hexagons division Manufacturing Intelligence kommer att visa upp digitala produktionslösningar från sin portfölj av produktionsinriktade programvaror under EMO 2019 i Hannover, världens ledande mässa för metallbearbetning. Höjdpunkten i montern är en demo som tar besökare från en virtuell verklighet till en verklig bearbetningsprocess.

Årets EMO, som pågår från 16 till 21 september, har temat: Smarta tekniker som driver morgondagens produktion. Det visar hur digitala och verkliga tillverkningsvärldar smälter samman i morgondagens produktion och hur smarta tekniker integrerar sömlöst med varandra.

Besökare i Hexagons monter i hall 9 kan använda glasögon för virtuell verklighet som låter dem se hela konstruktionen och produktionen av en motorcykelsadel, med början med 3D-skanning med hjälp av en Hexagon-mätarm och omvänd konstruktion (reverse engineering).

Den 3D-modell som skapas efter skanningen används av CAM-systemet EDGECAM för att ta fram ett optimalt bearbetningsprogram. Den efterföljande simuleringen av CNC-koden sker med en virtuell maskin i NCSIMUL för att säkerställa en kollisionsfri bearbetningsprocess. Det färdiga CNCprogrammet kan sedan överföras direkt till maskinen och användas direkt utan tidsförluster vid inkörning.

Genom att låta dessa lösningar samverka i nätverk i hela produktionskedjan, från design, konstruktion och produktion till mätning, skapas möjlighet att få effektiva, säkra och framtidssäkra processer.

Andreas Seum, chef för DACH Production Software, säger: ”Hexagons erbjudande av programvaror för produktionsmiljö innehåller en rad av digitala lösningar, i detta ingår även detaljerad specialistkunskap om CNC-processerna i de olika branscherna”

”Under EMO vill vi visa hur vi kan hjälpa användare att utveckla komplexa och noggranna komponenter på kortast möjliga tid och dessutom omedelbart överföra dem till automatiserad produktion. Att se på hela tillverknings-processen är ett avgörande kriterium för att öka processens tillförlitlighet och produktivitet.”

I montern har besökarna möjlighet att lära känna den omfattande portföljen av lösningar för produktion, med mer än tio olika mjukvarulösningar, inklusive EDGECAM, WORKNC, VISI, NCSIMUL och FASYS. Området Get-Together i montern ger utrymme för utbyte av erfarenheter och nätverkande.

Dessutom kan de som är intresserade registrera sig direkt i montern för individuella besök på det helt nyupprättade centrat för Hexagons programvaror vid Hexagons Neu-Isenburg-anläggning, för att redan nu själva kunna se framtiden för intelligent CNC-produktion.

I hall 6 visar dessutom Hexagon Manufacturing Intelligence ytterligare lösningar inom mätteknologin.