Uddeholm har redan 2.488 OS-medaljer

aug 8, 2016 | Verktyg

Under de olympiska sommarspelen i Rio, levererar Uddeholm specialstålet till verktygen som präglar samtliga 2.488 OS-medaljer.
Knappt 11 000 atleter från över 200 nationer tävlar om 812 guld-, 812 silver- och 864 bronsmedaljer. Medaljerna präglas i Brasilien med högklassiga präglingsverktyg av specialstål från Uddeholm AB.
Präglingsverktygen måste uppfylla enormt höga kvalitetskrav, särskilt när det gäller hållfastheten och bearbetbarheten. Medaljerna till OS 2016 har på ena sidan den grekiska segergudinnan Nike, Panathinaikosstadion och Akropolis, och på andra sidan spelens logga, inramad av lagerbärsblad.
– Genom ett gediget arbete har vårt team i Brasilien visat på fördelarna med att använda Uddeholms stål för denna typ av applikation, säger Adam Steorn, Regional Sales Manager Americas, Uddeholm
Själva medaljerna är i sig en seger i hållbarhet. Silver- och bronsmedaljerna består till 30 procent av återvunnet material. Präglingen görs av det välrenommerade brasilianska myntpräglingsverket Brazilian Mint.

Vill du synas här med en banner för ert företag