Med flest kvadratmeter på Elmia Plåt intar TRUMPF maskin i år mässan. Här bjuder man in till demonstrationer och konsultation inom Stansning, Lasersvetsning, Kantpressning, 3D printning, Lasermärkning och Laserskärning tillsammans Digitaliseringslösningar och erbjudanden inom Service & Eftermarknad. 

-”The Power Of Choice” är mottot för TRUMPF under mässan. Det är helt enkelt för att vi är en totalleverantör och har produkter och kompetens för att hjälpa kunden till rätt val, säger Marknadskoordinator Karin Gustafsson på TRUMPF. -Vi har valt att satsa stort i år och kommer i montern att visa flera områden ur vår produktbredd inom verktygsmaskiner och laserteknik. Vi har även valt att lägga mycket fokus på mervärden inom eftermarknad och vilka tjänster och produkter som finns inom vårt koncept TruServices såsom teknisk service, utbildningar, serviceavtal, verktyg och reservdelar, mjukvarusupport, och processoptimering. Som en långsiktig partner arbetar vi hela tiden med att hitta den bästa tillverkningslösningen för kunden både i nuläget samt vad önskemålen om framtiden är.

TruConnect är samlingsnamnet för Industri 4.0 hos TRUMPF med en stor bredd av informationslösningar för att sammanlänka kund och tillverkning. Genom TruConnect lösningar kan man designa sin egen så kallad ”Smart Factory” steg för steg. -Våra praktiska lösningar ger support under hela vägen mot en mer transparant, flexibel och framförallt mer lönsam process och detta vill vi gärna berätta mer om på mässan, säger Försäljningsansvarig Stefan Wallén. Mjukvaran TruTops Monitor gör det möjligt att hålla ett öga på hela produktionsanläggningen genom att samla in data från samtliga arbetsstationer. Om ett stopp skulle ske, informerar mjukvaran direkt med ett mail eller sms om vad som hänt 24/7. Genom bara en knapptryckning kan man också få en total analys av sin process och på det här sättet finna förbättringsalternativ.

-Från Verktygsmaskinsidan kommer vi att fokusera på stansning och kantpressning med vår stansmaskin TruPunch 5000 i storformat och den supersnabba och ergonomiska kantpressen TruBend 7036, berättar Stefan Wallén.

-Vår klassiska stansmaskin TruPunch 5000 är en förbättrad version av sin föregångare, mest genom ännu snabbare bearbetning och högre kvalitet. Förbättrade processer gör det möjligt – de ökar maskinens dynamik och minskar ej producerbar tid. Den stansar med ett slagtal upp till 1,600 slag/min och den aktiva dynan ger repfria detaljer. Med många nya smarta funktioner och intelligent automation gör maskinen i princip allt åt dig.

Då TRUMPF satsar stort inom området Additive Manufacturing och är en av få aktörer om att erbjuda de båda teknikerna LMD – Laser Metal Deposition och LMF – Laser Metal Fusion kommer två maskiner som möjliggör båda teknikerna att visas på mässan. Lasercellen TruLaser Cell 3000 finns att utrusta för LMD, 3D laserskärning och lasersvetsning. LMF tekniken demonstreras på mässan med TruPrint som är namnet på TRUMPFs 3D printning maskiner och kan användas för att skapa komponenter i nästan vilken geometrisk form som helst. Komplexa former kan snabbt och enkelt konverteras från CAD-design till en 3D-metallkomponent med högsta kvalitet.

Varmt välkomna till monter A01:20 & A02:20