i monter C20 och D20 visar vi Dig allt Du behöver veta inom Plåtbearbetning – Stansning, Kantpressning, Lasermärkning, Laserskärning och Lasersvetsning

 

På plats visar vi bland annat:

 

Komplett stansning – TruPunch 3000 sparar och skyddar material

Vi är stolta att vara den första maskintillverkaren i världen att erbjuda stansmaskiner med restgitterfri bearbetning. Vår senaste och absolut unika innovation kommer att effektivisera Er produktion och spara i snitt 10 % material och hjälper Er att producera mer på kortare tid.Och kvar blir inget annat än vinst.

 

Den nyaste generationen av TruPunch 3000 är här. Den universella maskinen presenteras inte bara som resurseffektiv och kompakt, utan också med skonsam hantering av bearbetade detaljer. Detta är en världsnyhet. Inget restgitter blir kvar – TRUMPF är internationellt den första tillverkaren som erbjuder den här bearbetningsstrategin direkt för stansmaskiner och för alla möjliga geometrier.

 

Kärnan i uppfinningen är en kraftfull programvara som är full av passande nesting-algoritmer, som kombineras med möjligheten att rotera detaljer och restgitter med innovativ verktygsteknik. Resultatet ökar säkerheten flerfaldigt: för detaljer, eftersom de inte kan hakas fast i restgittret; för operatören, eftersom han inte behöver ta bort överblivet material från maskinbordet; för sortering, eftersom en lucka under detaljrännan automatiskt delar på detaljer och skrot; och för finansiella resurser, eftersom gemensamma klippsnitt behöver ca 10 % mindre material.

 

Som en medelklass maskin har inte TruPunch 3000 stanshuvudet ständigt aktivt och därför har anläggningen ytterligare en nyhet: ett elektriskt stanshuvud. Den är inte bara tyst, utan förbrukar heller ingen energi vid Standby. Den är också mer sparsam i stansdrift, maskinens energiförbrukning per timme ligger 2 kilowatt under sin föregångares nivå. Och detta med en högre produktivitet – tack vare den högarotationshastigheten vid vridning av verktyget och snabba formningsoperationer som gängning. Och eftersom stanshydraulik försvinner, reduceras även uppställningsytan för TruPunch 3000 med ca 5 kvadratmeter eller 13 %.

 

Kvaliteten på bearbetade ytor blir allt viktigare, så materialet måste behandlas så skonsamt som möjligt. Därför har maskinen en detaljränna som ser till att detaljer matas ut och landar vågrätt på varandra. Med den här tekniken kan detaljerupp till 500 x 500 mm matas ut repfria genom en fallucka. För att erhålla en enhetlig materiallogistik, kan maskinen användas med kostnadseffektiva standardbehållare.

 

Nya affärsmöjligheter för tillverkningsindustrin med TruLaser 1030

TruLaser 1030 tillhandahåller samtliga teknologiska fördelar från TRUMPF till ett oslagbart pris. Tillverkningsindustrin kan nu enkelt integrera laserskärning till sin in-house service.

 

TruLaser 1030 tillgodoser en mängd olika behov. Maskinen är inrättad att möta en mängd varierande behov och målgrupper. Den är ideal för nybörjare inom laserskärning som vill börja ta in outsoursade jobb in-house eller som av kostnadsskäl byter från solid material till plåtkonstruktion. Ett speciellt särdrag i konceptet är att användaren kan välja mellan att starta på en nybörjar- eller professionell nivå. TruLaser 1030 möter också kraven av företag som vill expandera sin plåtbearbetningskapacitet. Den kan till exempel producera prototyper och små serier i TruLaser 1030 och använda kapaciteten i sina andra maskiner till större serier. TruLaser 1030 är även en värdefull investering som en prisvärd utbildningsmaskin.

 

Maskinen ryms i en container – Den kompakta TruLaser 1030 kan packas i en enkel standardcontainer och transporteras lätt med en kran in i maskinhallen. Den tar upp en yta av endast 25 kvm och kräver således ungefär halva ytan som en normal tre meters lasermaskin, men kan ändå hantera stora plåtar. Maskinens låga vikt medför att en golvtjocklek på 100 mm är tillräckligt och det är inte nödvändigt att förstärka fundament eller borra för kemankare.

 

Dialogstyrd hantering av styrningen och teknologitabeller gör maskinen väldigt användarvänlig. Resultatet blir att användare utan lasererfarenhet kan hantera och köra maskinen. På den professionella nivån har användaren möjlighet att tillämpa samtliga TEC teknologi värden och med den integrerade verkstadsprogrammeringen kan hon eller han enkelt växla mellan geofiler och det färdiga skärprogrammet i bara några få steg.

 

Prisvärd och ändamålsenlig – Den nya TRUMPF maskinen täcker alla fundamentala krav på en industriell plåtbearbetningsprocess. Den kombinerar ett kraftfullt drivsystem och maskinkonstruktion med en TRUMPF TruCoax 2,5 kW diffusionskyld RF laserresonator, för att tillföra ett kostnadseffektivt laserskärsystem. TruCoax är väldigt kompakt och behöver bara en liten mängd lasergas. Energikonsumtionen är väldigt låg i laserns standbyläge. Med en simultan axelhastighet av 85 M/min, kan TruLaser 1030 skära stål i tjocklekar upp till 15 mm.

 

TruBend Serie 3000 – utrustade med de absolut viktigaste funktionerna för pålitlighet, produktiv kantpressning är maskinerna i TruBend 3000 serien den rätta lösningen för alla som värdesätter både TRUMPF kvalitet och en mycket attraktiv pris/prestanda förhållande vad gäller:

  •  Kostnadseffektivitet även vid lågt utnyttjande
  •  Enkel att konfigurera till dina specifika önskemål
  •  Enkel att använda
  •  Hög precision
TruBend Serie 3000 kan antingen bli din inträdesbiljett till hög precisionskantpressning med TRUMPF teknologi eller så kan den utöka din befintliga maskinpark av kantpressar till att inkludera en flexibel tilläggsmaskin du inte vill vara utan. Till ett förmånligt pris erbjuder den här kantpressen hög precision, ett precist resultat, högsta säkerhet, den är mycket enkel och användarvänlig även för förstagångsanvändare. Vinsten är garanterad även om maskinen används med lågt utnyttjande.
TruBend Serie 3000 är välpositionerad, det bakre anslaget försäkrar att plåten alltid placeras korrekt. Man kan välja på ett antal verktygssystem och nyttja upp till 5-axligt bakre anslag. Front designen består av en patenterad 4 cylinders drivsystem som medför generösa arbetsytor och ett precist resultat. En hastighet av 200 mm/sek uppnås hos pressbalken vid snabbtransport mot bockkanten innan den stoppas av Bend Guard som erbjuder hög säkerhet för operatören tillsammans med snabba cykeltider och ett verktygsvänligt säkerhetssystem.
TruBend Serie 300 erbjuder hög effektivitet. Avancerad drivteknologi garanterar dessutom en låg energikonsumtion och användandet av modern hydraulik olja eliminerar behovet av frekvent oljebyte. Tillsammans med den automatiska avstängningen vid längre stillastående perioder är detta faktorer som alla bidrar till den effektivitet som Trubend Serie 300 erbjuder. Den Innovativa flödestillverkningen tar också hand om många ekonomiska aspekter och gör maskinerna kostnadseffektiva.