En ny högmatningsfräs utökar användningsområdet för Iscar´s HELITANG UPFEED tangentiella fräsar även till rampning. Tidigare har dessa fräsar varit kända för mycket effektiv dykfräsning och fräsning med stora överhäng, men bara vid plan bearbetning.

 

Vid tangentiell fräsning ligger skärets kraftigaste tvärsnitt i förhållande till skärkraftens huvudriktning. Det innebär snabbare matning och djupare spår utan risk för skärbrott. Detta möjliggör även starkare fräskroppar och ett mer tättandat utförande för en given frässtorlek. Detta utförande togs ursprungligen fram för grovbearbetning och för instabila förhållanden och då endast för planfräsning.

 

Nyckeln till den nya rampkapaciteten är de nya FTP-skären. Geometrin har modifierats tillräckligt för att kunna utföra rampning samtidigt som den beprövade höghastighetsförmågan i serien TANGMILL bibehålls. Skäret har samma bekanta utformning med fyra perifera skärhörn samt en flack ansättningsvinkel på 12,5o. Inspänningen i fräsen görs med ett stabilt tangentiellt laxstjärtsfäste. Skären finns även i ett urval av andra skäreggsgeometrier för standardbearbetning, eller ETR-geometri för grova applikationer med höga matningar.

 

För mer information

kontakta Iscar Sverige AB på tel 018-66 90 60.