Stenbergs har sedan länge erbjudit den svenska industrin ett brett utbud av maskiner, automations- och helhetslösningar. Under Elmia Verktygsmaskiner är dock de mjuka värderingarna lika viktiga som hårdvaran.

Jonas Wihlborg VD på Stenbergs

– Vad vi vill lyfta fram under mässan är temat ”passion för produktion”, visa den passion som vårt företag har haft för branschen sedan starten 1919, säger Jonas Wihlborg, vd på Stenbergs.

Besökarna kommer inte att kunna missa Stenbergs monter under mässan. Montern, störst i mässhallen med sina 325 kvadratmeter, kommer att fyllas med maskiner, produkter och de innovativa paketlösningar som företaget kan erbjuda sina kunder.

Samtidigt vill man slå ett slag för företaget bakom maskinerna, för tillgängligheten, personalen och långsiktigheten.

– Självklart kommer att vi att ha en massa spännande maskiner på plats. Mycket kommer också att handla om den stolthet, passion och kompetens som Stenbergs har för att hitta rätt lösning till våra kunder, säger Jonas Wihlborg.

– Som återförsäljare av ett riktigt fint varumärke, Okuma från Japan, vill vi självklart visa upp det senaste inom den branschen, men det ska också handla om vilket företag som står bakom.

Stenbergs vill, enligt Jonas Wihlborg, vara utmanande och nytänkande i sitt arbetssätt för att på så sätt erbjuda de tillverkande företagen nyckelfärdiga produktionsceller och helhetslösningar. Detta kommer bland annat att visas i den egna montern, men även tillsammans med företaget Iscar som har sin monter mitt emot Stenbergs.

– Det kommer att bli spännande demokörningar tillsammans med Iscar som vi kommer att växelköra i montrarna, säger Jonas Wihlborg.