Spectrum™-svarvskär förenklar användarens val

apr 18, 2012 | Verktyg

Sandvik Coromant, specialister inom skärverktyg och verktygssystem, lanserar en ny serie svarvskär i och med introduktionen av Spectrum™. Det är ett litet svarvprogram som gör det enkelt att välja från ett mindre utbud skär, där alla effektivt bearbetar olika material under varierande betingelser.
 
Passar utmärkt för tillverkare som producerar detaljer i små serier, eftersom Spectrum-svarvsorter och geometrier eliminerar den kostnad och de komplikationer som uppstår när man behöver många olika skär för att slutföra varje jobb. Det spelar ingen roll om du arbetar med utvändig eller invändig bearbetning, grov- eller finsvarvning, kontinuerlig eller intermittent bearbetning. Spectrum-skären är konstruerade för att vara så mångsidiga som möjligt men ändå prestera bra vad gäller livslängd och spånkontroll.
 
”Vi lanserar två sorter: GC15, som kombinerar hög hållfasthet, finkornig hårdmetall med en tunn PVD-beläggning för extra egghållfasthet och slitstyrka, och GC30, som har hög bulkseghet med ett gradienthårdmetallsubstrat och CVD-beläggning med mycket hög motståndskraft mot förslitning och värme.”
 
Sorterna kan användas för svarvning av arbetsmaterial som stål, rostfria stål, varmhållfasta superlegeringar, gjutjärn, titan och icke-järnmetaller.
 
Mer information finns på webbplatsen www.sandvik.coromant.com/se

Vill du synas här med en banner för ert företag