Soraluce avslöjar framtiden för bearbetningslösningar, #MadeForYOU på EMO

aug 24, 2021 | Fler­funktions­maskiner, Fräs, Maskin, Svarv

Soraluce kommer att presentera sitt #MadeForYOU klientorienterade tillvägagångssätt och presentera sin ledande generation av bearbetningslösningar, tillsammans med de mest konkurrenskraftiga teknikerna och tjänsterna, under EMO 2021 i Milano, Hall 3 D06.

  • En av höjdpunkterna är presentationen av SORALUCE PMG Portal Gantry Milling Machine för den italienska marknaden.
  • Under mässan kommer Soraluce att genomföra kontinuerliga live-demonstrationer av sina maskiner, tekniker och tjänster.
  • Soraluce kommer visa digitalisering under evenemanget med sitt nya avancerade Digital Advices som baseras på Soraluce integrerade övervakningsplattform som ökar utrustningens tillgänglighet och produktivitet.

Högre produktionshastigheter, större noggrannhet, förbättrad effektivitet, bättre prestanda, lättare att använda, förbättrad ergonomi, säkerhet och lönsamhet; allt samtidigt som man minskar bearbetningstiden, ställtider, förbrukning och utsläpp. Detta är #MadeForYOU-konceptet för det helt anpassningsbara utbudet av maskiner, tekniker och tjänster som Soraluce kommer att presentera på EMO Milano 2021, från 4 till 9 oktober.

Soraluce, ledande inom utvecklingen av fräsning, borrning och fleroperationslösningar, kommer att visa upp ett innovativt erbjudande i monter D06, en av nyckelplatserna i början av Pavilion 3. Förslaget kommer att omfatta tre områden: toppmoderna maskiner -Leading Generation-, banbrytande tekniska lösningar -Smart Technology-, och avancerade Digital Services. Besökare på mässan kommer att kunna upptäcka fördelarna genom kontinuerliga livedemonstrationer av maskinerna och bearbetning.

Leading Generation

Den europeiska tillverkaren kommer att ta sin senaste utveckling inom fräsning, borrning och vertikala svarvar tillsammans med automatisering och ” best in class” -tjänster, till evenemanget i Milano. Det är det mest omfattande och avancerade maskinsortimentet på marknaden, som också är utformat för att anpassas till varje kunds specifika krav.

En av Soraluce höjdpunkter på evenemanget är portalmaskinen SORALUCE PMG, som ska presenteras på den italienska marknaden för första gången. Modellen har ett rörelseområde på 10 000 x 4 000 x 1 500mm, utrustad med ett steglöst universalhuvud på 0,001º x 0,001º vid 7 000 varv / min.

Soraluce, banbrytande i användningen av linjära styrsystem, har tillämpat all sin expertis på utvecklingen av dessa nya portalmaskiner. De kombinerar den linjära styrtekniken med dämpningssystemen med hjälp av lösningar som DAS® (patenterat), ett aktivt dämpningssystem för att eliminera vibrationer, exklusivt för Soraluce.

Resultatet är mycket produktiva maskiner med stor precision, och som är dynamiska, stabila under bearbetning och tillförlitliga med avseende på tillgänglighet.

I enlighet med #MadeForYOU -filosofin kan den nya portalmodellen anpassas för att möta varje kunds krav, där arbetsområdena kan konfigureras för att optimera produktiviteten, genom att minimera ställtiden, eller för att öka maskinens mångsidighet och flexibilitet, genom att integrera multitaskfunktionen med roterande bord för fräsning och svarvning. Tillvalen inkluderar fräs- och svarvhuvuden och verktygslagring.

Soraluce monterar denna typ av maskiner på den toppmoderna Soraluce Portal Factory. Företaget har investerat 9 miljoner euro i anläggningarna för att skapa ett modernt och avancerat tillverkningscenter, som är unikt i sin kategori i världen, och dedikerat till tillverkning av portalmaskiner.

Tillsammans med den senaste utvecklingen inom portalsortimentet kommer Soraluce att visa besökarna på mässan företagets hela sortiment av fräsmaskiner, fleroperationsmaskiner och automationslinjer. Besökarna får också chansen att lära sig mer om portföljen av ”best in class” -tjänster som ökar precisionen, produktiviteten och lönsamhetsnivån vid bearbetning.

Smart Technology

Soraluce fortsätter att befästa sitt stora engagemang för teknik genom att utveckla tjänster med högt mervärde och erbjuda expertråd till sina kunder. Under mässan kommer Soraluce att visa upp smarta dämpningslösningar för mer effektiv bearbetning. Lösningarna har utvecklats tack vare företagets höga tekniska expertis och dess kunskap om teknik som tillämpas på tillverkningslösningar. Besökarna kommer också att få chansen att själva få se denna teknik under live-demonstrationerna.

Tillverkaren har utvecklat olika system för att eliminera vibration, vilket ökar utrustningens skärkapacitet och bearbetningsprocessernas effektivitet.

Å ena sidan kommer Soraluce att visa upp sitt kända aktiva dämpningssystem, DAS®, det smarta systemet som övervakar bearbetningsprocessen och väljer det bästa tekniska alternativet för att eliminera vibration. Denna lösning är utrustad med ett mycket enkelt gränssnitt och gör det möjligt att styra utvecklingen av processen genom att tillhandahålla omfattande information om vibrationsnivå och teknik som används för att undertrycka det; som den aktiva dämpningen av kolven, inställningen av verktygets optimala spindelhastighet och oscillationen.

”Detta system gör det möjligt att öka produktiviteten med upp till 300%, bibehålla 100% kapacitet under hela maskinens arbetsvolym, minska bearbetningstiderna med upp till 45%, förbättra ytkvaliteten på de bearbetade arbetsstyckena, öka verktygens livslängd och maskinens långsiktiga precision genom att minska slitaget på de inre komponenterna ”, förklarar Xabier Mendizabal, Soraluce’s R&D Director.

Å andra sidan kommer det också att finnas en live-presentation av DWS-systemet (Dynamic Workpiece Stabilizer), en aktiv dämpningsanordning som eliminerar vibrationer som vanligtvis genereras vid bearbetning av flexibla delar. Detta patenterade system, som vann International Quality Innovation of the Year 2020, ger en effektiv lösning för problemen med bearbetning av smala detaljer och är en förbättring av traditionella alternativ. En av dess främsta fördelar är en bättre ytfinish i områden där arbetsstycket är mer flexibelt och ökar produktiviteten tack vare djupgående bearbetning utan vibrationsproblem. Dess användarvänlighet, och anpassningsförmåga till olika arbetsstycken samt mobilitet är några av de andra fördelarna med enheten.

Digital Services

Konkurrenskraft, effektivitet och tillgänglighet är bara några av de fördelar som digitalisering erbjuder för industriella tillverkningsprocesser. Därför kommer Soraluce, utöver den senaste utvecklingen inom maskiner och tekniska lösningar, också att presentera sina innovationer inom industriell digitalisering, fullt utvecklade av Soraluce Software Factory, ansvariga för avancerad utveckling av Soraluces mjukvarulösningar, avancerad teknik och digitala tjänster.

I detta avseende tillhandahåller Soraluce avancerade Digital Services, baserade på Soraluce omfattande övervakningsplattform som kan ses på EMO med livedemonstrationer. Några av dessa utvecklingar är: Autocheck; självdiagnos av maskinstatus jämfört med Fingerprint benchmark, FactoryConnect; digitalisering av anläggningar och integrationer med företagens ledningssystem och EMaintain; automation och digitalisering av underhållsprocesserna. Soraluce använder dessa tjänster för att hjälpa sina kunder att påskynda sin digitala resa genom att optimera maskinernas prestanda.

Soraluce kommer även att presentera Smart HMI på EMO i Milano. Det smarta gränssnittet har nya funktioner för att öka effektiviteten i tillverkningsprocesserna, vilket ger bra ergonomi och användarvänlighet. Smart HMI, som utvecklats vid Soraluce Software Factory, innehåller nya appar, som nu är smartare och mer personliga, där användare kan komma åt nya funktioner i en unik arbetsmiljö. En av de mest anmärkningsvärda applikationerna som Soraluce har lagt till i sitt Smart HMI är möjligheten att redigera program under tillverkningsprocessen. Detta innebär att ett bearbetningsprogram kan köras i kontrollzonen, samtidigt som ett annat redigeras i det nya utökade avsnittet.

Sist men inte minst när det gäller innovationer inom digitala tjänster, kommer Soraluce att lansera ”My SORALUCE” -plattformen, en ny kostnadsfri portal för klienten för att öka kontrollen över maskinens nuvarande status. Som Alejandro Martinez, Soraluce’s Director of Services and Solutions, förklarar,

”detta nya system ger kunderna direkt tillgång till all information om maskinen, vilket gör att de kan styra maskinens nuvarande status, när som helst och var som helst. Mer användarvänligt, snabbare och tydligare. ”

För mer information: Soraluce, EMO

FA-Tec investerar i ny fräs
FA TEC i Falkenberg AB har investerat i en fräsmaskin av fabrikatet JUARISTI som marknadsförs av Mekana Maskin AB Maskinmodellen TX1D-MGX8 Specifikation på maskinen...
Nytt partnerskap mellan JN & Röders
Johan Nordström Verktygsmaskiner AB och den tyska maskinleverantören Röders TEC har ingått partnerskap. Röders tillverkar vertikala höghastighetsfräsar för...
Eurosteel i Nybro fick en triss med Zayer.
Vid en rundvandring hos Eurosteel i Nybro imponeras man över dimensionerna på maskinerna och grovlekarna på plåtarna som ligger prydligt upplagda. Sällan staplade...
Haldex ökade sin produktion av bromsok med 40 procent
Haldex, en ledande leverantör av bromssystem för lastbilar och trailers, har avsevärt förbättrat produktiviteten genom att investera i flera dubbelspindliga...
Nya generationen SMT SwedTurn X tar plats på EMO
En utveckling som har skett tillsammans med kunder inom försvars- och fordonsindustrin får äntligen se ljuset på EMO!  Med en ny, stilren skandinavisk maskindesign har...
Lägesnoggrannhet, stabilitet och kraftig avverkning med precision
Bearbetning av utrymmeskrävande komponenter i grovplåt med krav på lägesnoggrannhet och precision ställer tuffa krav på utrustning. Hos Eurosteel i Nybro föll valet på...
Trimill’s partnerskap med Audi, Ungern.
Trimill, det tjeckiska familjeföretaget, har levererat portalfräsmaskiner med utmärkt kvalitet, prestanda, pålitlighet och prisförhållande sedan grundandet år 2000....
De ritar om kartan för tillverkning av tunga detaljer
Varför svarva när man kan fräsa? PMC Cylinders i Vaggeryd vänder på konceptet och tänker om i sin produktion av hydraulcylindrar. Med den nya MTE bäddfräsen får man...
Steen’s Mekaniska håller fortsatt hög investeringstakt
2015 investerades det i nya svetslokaler samt en ny fräshall för det då nya fräsverket Juaristi MX5 som inhandlats. Nu är det så återigen dags att flytta svetsen till...
Ny bäddfräs till Eurosteel
Eurosteel i Nybro har investerat i en portaluppbyggd bäddfräs med en X-rörelse på 4000 mm och en Y-rörelse på 3100 mm, valet föll på Lichron och spanska Zayer....
Nytt namn, men samma kvalité
Under de senaste 50 åren har Doosan Machine Tools varit ett av de världsledande inom verktygsmaskiner och vuxit och utvecklats genom ständig innovation och en...
Fler EMCO till ATORP Automatsvarvning
När Atorp Automatsvarvning AB letade ett maskinkoncept som kunde uppfylla alla de krav som krävdes för att tillverka en ny produkt föll valet på EMCO PowerMill....
Maskinkomponenter i Piteå, ännu en nöjd Edströms-kund!
I slutet av maj levererade Edströms en Lagun bäddfräs modell CM-8 till företaget Maskinkomponenter i Öjebyn nära Piteå. Trots att fräsen bara funnits i företagets...
Nå högre höjder med Masentia
"Välkommen till vår monter nr. B04:56 på ELMIA Verktygsmaskiner"  Masentia erbjuder allt från alla teknologier oavsett om du funderar på fräs, svarv, gnist, slip, laser...
JN Maskiner inleder ett partnerskap med Trimill Machine Tools
JN Maskiner och Trimill initierar ett partnerskap för lansering av portalfräsmaskiner. Trimill har hittills inte varit representerade i Sverige. Via samarbetet med JN...
I fädrens spår för framtids segrar
Det var 1923 som det andra vasaloppet gick av stapeln, och det första under devisen”i fädrens spår för framtids segrar”. Nu, snart 100 år senare, så känns det naturligt...
HELIX Verktyg storsatsar – köper flera slipmaskiner!
HELIX Verktyg i Lindesberg som tillverkar special-verktyg i hårdmetall - har precis installerat ytterligare tre slipmaskiner. -Denna affär gör oss båda starkare och...
0-100 på 1 sekund med 1000 hk – framtiden inom rallycross skapas i Sverige
Det kan vara världens snabbaste elbil – och den är utvecklad och byggd i Nynäshamn. Andreas Eriksson och Olsberg MSE vet vad som krävs för att lyckas fossilfritt inom...
Uddevalla Precisionsindustri AB investerar i ny Axile G8 Gantry 5-Axlig fräsmaskin.
UPI AB i Uddevalla är ett högteknologiskt företag med lång erfarenhet inom skärande bearbetning. UPI`s styrka är legotillverkning med extremt noggranna toleranser. Med...
Carlstad Machinetools säljer en 8 meter lång bäddfräs till Lyckes Produktionsverktyg AB.
Maskinen heter Correa Norma L80 och levereras med fem års garanti. Den är utrustad med Heidenhain 640, trådlös handratt HR550, autoindexerande huvud, verktygsväxlare 60...
Rottne Industri storsatsar – investerar 40 miljoner kronor för att växa
Skogsmaskinsföretaget Rottne Industri AB gör sin största satsning någonsin. Företaget investerar nu 40 miljoner kronor i två nya bäddfräsar och en ny industrihall på...
NSK minskar verktygsmaskinens kvadrantfel under cirkulär interpolering
Förekomsten av kvadrantfel i verktygsmaskiner under cirkulära interpoleringsrutiner är ett vanligt problem. Tack vare en innovation från NSK är det möjligt att mildra...
Utmaningar tacklas med kompetens och erfarenhet
Artikel Aktuell Produktion Nummer 2/2021. Gabriella Mellergårdh Avancerade fräsjobb, komplexa fixturer och mätuppdrag är vardag hos APM i Värnamo. Liksom de flesta...
Nytt svenskt patent för en revolutionerande innovation.
I januari 2021 sökte Modig Machine Tool AB ett nytt globalt patent för världens första inverterade maskinverktyg som kommer att revolutionera maskinbearbetningen i flyg...
Ny bäddfräs
Carlstad Machinetools levererar ännu en Correa Bäddfräs. Denna gång är det till ett företag i närheten. Wermlands Industriplåt (WIPAB) ligger bara 20 minuter från deras...
Både trådgnist och fräsmaskin till företag i Dalstorp
Lideco har sedan starten 1985 levererat verktygskomponenter och kompetens till den plåtformande industrin i Sverige. I varje verktyg finns delar som måste vara...
Flygmotorindustrin kan öka produktiviteten
Inom flygmotorindustrin finns ett stort intresse för nya alternativa tillverkningstekniker. En stark drivkraft är att kunna producera komponenter i superlegeringen 718...
Säljer ny bäddfräs
Ett av de största bolagen i Sverige har nu köpt en Correa bäddfräs av Carlstad Machinetools. Enligt avtal får de inte avslöja vem kunden är. Kunden hade sen tidigare en...
En stor omvälvning för svensk verktygsmaskinsproduktion.
De två svenska maskintillverkarna SMT Swedturn och Storebro Machine Tools som sedan 2004 varit systerföretag går nu organisatoriskt samman med syfte att möjliggöra...
Företag är med och skapar nästa generations tekniker
Schuchardt Maskin AB levererade svarvar och fräsar till upprustningen av Lindholmens tekniska gymnasium.  I Göteborg satsar man...
Ny bäddfräs till Stranda AB
Stranda AB har investerat i en bäddfräsmaskin av fabrikatet MTE modellen heter BF 5200 från Mekana Maskin AB. Maskinen har ett arbetsområde i X-5000, Y-1200, Z-1500 mm,...
Levererar nyckelfärdig CNC-lösning till Gränges AB
På laboratoriet på Gränges AB utför man dragprover av aluminiumdetaljer. Schuchardt Maskin fick uppdraget att ta fram en helhetslösning med maskinleverans, fixtur och...
Utökar med ny bäddfräs
Höganäs Verkstads AB har investerat i en bäddfräsmaskin av fabrikatet MTE modell BF 4200 från Mekana Maskin AB  Maskinen har ett arbetsområde 4000x 1200x1500 mm...
Addcut AB I Smålandstenar investerar.
Addcut AB i Smålandstenar går emot Pandemi nedgångar och investerar i en ny Hurco VMX42Ti. Detta serviceinriktade familjeföretag med kusinerna Alexander och Jonas i...
Fräs
IMS Maskinteknik investerar i sin femte bäddfräs
”Vi utför avancerad maskinbearbetning till svensk industri och vi menar att resultatet kommer när man har gjort ett bra jobb, säger Björn Abrahamsson VD på IMS...
Ytterligare en agent för Makino i Sverige
Sedan februari 2020 är Makino Europe Gmbh SKÄRPVERKTYG AB´s nya agent för Sverige.  Skärpverktyg kommer nu att representera Makino´s Die & Mould sortiment som...
Levererar bäddfräsar i toppklass
Spanska SORALUCE och Stenbergs levererar bäddfräsar i toppklass. ”-Vi är glada att få leverera maskiner, kunskap och support till två fina företag med lång erfarenhet i...
Växer så det knakar
Spitze AB i Skottorp går på högvarv. I maj i år flyttade man från Vallberga där man varit i 12 år till splitternya lokaler på Skottorps industriområde utanför Laholm....
Investerar i mer fräskapacitet
Nerike Kugg & Mekan är nischade på både skärande bearbetning och tillverkning av transmissionsdetaljer såsom kugghjul, splines, kedjehjul, kuggremshjul och...
Correa under nytt paraply
Carlstad Machinetools fick under EMO mässan i Tyskland fått det ärofyllda uppdraget att sälja Correas maskiner på den svenska marknaden. De har idag cirka 400 maskiner...
Jakten på precisionen – vassare verktyg med helautomatisk fräs- och gnistcell
Bristen på verktygsmakare kan delvis mötas med ny teknologi. Det menar Sven Sköld som har investerat i en helautomatisk fräs- och gnistcell med integrerad mätfunktion....
JMT rustar för framtiden
Jönköpings Modelltillverkning AB investerar i ny teknik för att möta en ökad efterfrågan på företagets tjänster och produkter. JMT har under 2018 bl a investerat i en...
Modig har världsrekordet i höghastighetsfräsning
RigiMills centrum för höghastighetsbearbetning från svenska tillverkaren Modig har världsrekordet i höghastighetsfräsning. Under en intern utställning tog maskinen bort...
MP-bolagen utökar med en portalfräsmaskin
Lichron i Skövde har nyligen levererat en portalfräsmaskin från tillverkaren Eumach till MP-Bolagen i Vetlanda. Maskinens modellnamn är LBM-1500 och är en vertikal...
Rekordinvestering hos Svarvmekano
Ett malmöföretag i medvind gör sin i särklass största investering. Med en hypermodern maskinpark är man redo att möta framtiden och ta nästa utvecklingssteg....
Unik automation hos Uddeholm
Vid årsskiftet 2014/2015 levererades en ny typ av automation inklusive två stycken plangejdmaskiner till Uddeholm i Hagfors där man tillverkar plattor av verktygsstål i...
Första Lagun installation
Edströms Maskin har nyligen installerat den första Lagun maskinen i norra Sverige. SWT Production AB i Köpmanholmen är en del av Transport World Solutions som har...
Ny portalmaskin från Soraluce, PXG-W med både fräs- och svarvkapacitet
SORALUCE visar återigen sin ledarposition och teknologiska förmåga med denna nyutvecklade maskin som ger kunderna otroliga fördelar vid bearbetning av stora...
Nystedts, snart 60 år, får en lillebror
Sedan knappt ett och ett halvt år tillbaka har Nystedts i Skövde haft sin Soraluce SP-12000 med längdrörelse på hela 10 500mm. I våras blev behovet av en lillebror...
Investeringar i DAHLIH fräsmaskiner
Lichron AB i Skövde har nyligen sålt två fleroperationsmaskiner från Dahlih. Detta Taiwanesiska företag har funnits på den svenska marknaden sedan -80 talet och deras...

4.0 / Mjukvara

Flerfunktion