Sonnebring Engineering & Trading AB, baserat i Linköping, har nu utsetts till agent i Sverige för Trafilerie Alluminio Alexia SpA, en av Europas ledande producenter av extruderade aluminiumprofiler. Material är olika typer av aluminiumlegeringar från eget smältverk. Företaget startades för ca 100 år sedan och är en del av Agnelli Industries Group.

Företaget är placerat i Gordona (SO) i Norra Italien, i närheten av den schweiziska gränsen med goda väg- och järnvägsförbindelser. Produktionskapaciteten är 25000 ton/år och man innehar certifiering enligt ISO 9001:2008.

Extruderade aluminiumprofiler används med fördel där det finns krav på komplicerade profiler som antingen är öppna eller slutna, samt där vikten har stor betydelse.

Produktprogrammet består i huvudsak av komplicerade profiler (tvärsnitt 0.05 – 29 kg/m) men de tillverkar också vissa standardprofiler som kan köpas utan verktygskostnad, som:

  •  Runt, platt och 4K
  • L- och T-profiler
  • Rektangulära rör

Sonnebring Engineering & Trading AB, har nu utsetts till agent i Sverige för SIAT SpA, en av Europas ledande producenter av dragen, plattvalsad och kopparbelagd tråd i lågkolhaltiga stål.

Verksamheten startade på 1970-talet och är en del av Pittini Group, som producerar stål med en årlig kapacitet på ca 3 miljoner ton. Produktionskapaciteten hos SIAT är 80 000 ton/år plattvalsad tråd och 40 000 ton/år dragen tråd och man innehar certifiering enligt ISO 9001:2008.

Företaget är placerat i Udine/Nordöstra Italien, i närheten av österrikiska gränsen med goda väg- och järnvägsförbindelser.

Produktprogrammet består av dragen, plattvalsad och kopparbelagd tråd:

  • Dragen tråd Ø1.6 – 14 mm
  • Plattvalsad tråd 7×2 till 30×4 mm
  • Kopparbelagd tråd Ø1.5 – 5 mmSIAT levererar produkter med mycket hög kvalitet, så som tråd för fribockning, kromplätering mm.