Nya Leica Absolute Scanner LAS-XL definierar ett nytt marknadssegment med ett större scanningsområde än någon annan laserscanner på marknaden

I slutet av 2017 lanserades Leica Absolute Scanner LAS-XL. En ny portabel laserscanner för extra stora mätobjekt från den ledande specialisten för lösningar inom mätteknik och tillverkning, Hexagon Manufacturing Intelligence. LAS-XL är designad för industrin, applikationer där både mäthastighet och mätnoggrannhet är avgörande. Det utökade mätområdet och den förhöjda mätpunktsfrekvensen innebär att stora objekt och ytor kan digitaliseras betydligt snabbare än tidigare.

Med användning av samma scanningteknik – flying-dot – som hos Leica Absolute Scanner LAS, har LAS-XL  fördelen av en linjebredd på scanningen på upp till 600 millimeter och en scanning off-set på upp till en meter. Den extrema flexibiliteten som detta erbjuder gör LAS-XL perfekt för digitalisering av t.ex. stora vingar inom vindindustrin, interiörer samt fordon- och flygindustrin. Tack vare en precision på 300 my passar LAS-XL för ett brett användningsområde där ökad mäthastighet är extremt värdefull.

“Det vi ser hos våra kunder är att det finns ett stort användningsområde där ökad mäthastighet är viktigare än absolut högsta precision,” säger Daniel Moser, Technical Product Director vid Hexagon Manufacturing Intelligence. “LAS-XL är vårt försök att uppfylla behoven hos det här marknadssegmentet, som fram tills nu har varit underrepresenterad inom mätindustrin. Exakt precision är en nyckeldel i vår produktfilosofi, men det finns gånger när snabbheten är avgörande.”