Stenbergs bjuder nu in till Metal Inspiration Days i Jönköping 29-30/11 med temat ”Tjäna mer pengar i Sverige – inspireras av smarta produktionslösningar”. Hos Stenbergs förtydligas temat med demonstrationer och presentationer med fokus på hur man på bästa sätt kan optimera och effektivisera produktionen och därmed höja lönsamheten.

För femte året i rad arrangerar Stenbergs tillsammans med ABB Robotics, Edströms och Kyocera Unimerco några inspirerande dagar i Jönköping. Årets tema, ’Tjäna mer pengar i Sverige’, är ett kaxigt men viktigt mål för att stärka tillverkningsindustrin i landet. De utställande företagen vill visa hur de kan åstadkomma en mer lönsam produktion i Sverige och därigenom bidra till en internationellt konkurrenskraftig industri.

I Stenbergs utställningslokaler får besökarna chansen att fördjupa sig i ämnet under rubriken ”Smarta val för lönsam produktion- tillsammans löser vi Era utmaningar!”. Framtidens möjligheter ska förtydligas med fokus på konkreta exempel; till exempel rätt maskinval med flexibel automation, smarta verktygslösningar, uppspänningsprodukter som leder till minskade ställtider samt integrerad mätutrustning som kan minska antal fel till noll. Viktiga komponenter i en effektiv och lönsam produktionsprocess.

” – Att våra kunder är framgångsrika och tjänar pengar är väldigt viktigt för oss. Synergieffekten blir ofta att kunderna investerar i ny teknik vilket i förlängningen även gynnar oss. Genom MID tar vi vårt ansvar som en av de tunga aktörerna i branschen och dukar upp ett smörgåsbord av smarta lösningar, allt för att våra kunder ska kunna komma hem med nya idéer och möjligheter” säger Jonas Wihlborg, VD på Stenbergs.

På plats hos Stenbergs kommer även ett antal andra tunga aktörer att medverka: Iscar, Edge Technology, Schunk, 3nine, Fröjd Automation, Edeco Tool, InLead Automation, Euromaskin, GJS Verktyg, Hexagon, Renishaw samt Fructus Data.

JKPG METAL INSPIRATION DAYS är ett unikt samarbete mellan några av branschens ledande aktörer; ABB Robotics, Edströms, Kyocera Unimerco och Stenbergs. När 2017 års version går av stapeln den 29- 30 november skapar vi tillsammans både historia och tradition.