SkeppshultSkeppshults Press & Svets AB startades redan 1958 och har en mycket lång erfarenhet inom tillverkning av plåt- och aluminiumdetaljer. Skeppshults Press & Svets AB är ett privatägt familjeföretag i egna lokaler på 10.000 m² med ca. 55 anställda.

Man ombesörjer allt från idé/konstruktion till färdig produkt för sina kunder och har en kvalificerad utvecklingsavdelning som är van vid problemlösning. Att de både kan producera och lackera samt det faktum att de sedan 1978 varit leverantörer till stora företag inom möbel och vitvaruindustrin, är en av deras främsta styrkor inom företaget.

I samband med att orderingången taktar upp beslutade Skeppshult Press & Svets sig för att investera i en ny presslinje. Storlek och framförallt presskapacitet ökas upp avsevärt, vilket också möjliggör för Press & Svets att ta sig an nya utmaningar.

Vi på Din Maskin fick åter igen äran att stå som leverantör av utrustningen som består av: Omera 630T Soft Blanking excenterpress med ett pressbord på 3200mm x 1400mm. Därtill en coilhanteringsutrustning bestående av haspel, riktverk samt valsmatarverk av fabrikat Dimeco. Denna utrustning hanterar coilvikter upp till 15T, materialbredd upp till 1000 mm samt en max tjocklek på 6 mm. Leverans sker under våren 2015.

För mer information vänligen kontakta Din MaskinMechanical_Presses-(2)