Valet föll på en Hurco VMX42Ti som är en 3 -axlig vertikal verktygsmaskin med 1000 x610 mm i X och Y, 12000 varvs spindel med spindel prob och laserinmätning av verktyg.

”Den stabila och noggranna konstruktionen ihop med Hurcos flexibla och kraftfulla styrsystem var det som avgjorde valet”säger Kim Nilsson, verktygsmakare. Nordiska Wemag har sålt och levererat Maskinen.

John Kjellqvist , Kim Nilsson ( verktygsmakare) Håkan Conradsson( säljare Hurco) Nils Liljegren( VD och ägare)

Skara Industriverktyg startades 1970 av Nils-Johan Liljegren som fortfarande äger och driver företaget. Nils är i grunden utbildad verktygsmakare och i början tillverkades enbart formverktyg i en liten källarlokal. Efterhand kom förfrågningar om att även gjuta plastdetaljer och källarlokalen fick 1973 bytas ut mot större lokaler inne i Skara när formsprutor köptes in. Idag är några slutanvändare Volvo, Volkswagen, Porsche, Peugeot, Fiat, Ford, GM USA, Jaguar och Aston Martin och med 30 års erfarenhet mot fordonsindustrin är företaget väl förtroget med de höga kvalitetskrav som ställs.

Unikt för idag är, att Skara industriverktyg har en egen verktygsverkstad där man tillverkar och servar formverktygen själva. Det ger en enorm snabbhet och flexibilitet.