Dormer Pramet har utökat sitt Shark Line-program med två nya tapptyper.

De populära applikationstapparna har en unik kombination av material, beläggningar och design som resulterar i verktyg med mycket hög processäkerhet och höga prestanda.

Varje tapp har en färg ring på skaftet som anger vilket material den är avsedd för vilket gör valet enkelt och snabbt.

De senaste tillskotten är E412 ingående i Gul Shark-serien som är avsedd för konstruktionsstål och låglegerat stål, samt E414 med blå ring för rostfritt stål.

Båda tapparna har 48° spiralvinkel, som underlättar en mjuk och snabb spånevakuering och gör det möjligt att kunna gänga bottenhål upp till 3xD.

Spåren är slipade med en speciell tre-radie profil som ger konstant spånvinkel längs hela gängkroppen, vilket ger bättre spånkontroll och mindre risk för spåntrassel. Tack vare det kan produktiviteten höjas samtidigt som onödiga stopp undviks.

Spånevakueringen  underlättas ytterligare genom att gängslutet på tapparna är bakfasat, vilket också minskar risken för urflisning vid reversering. Samtidigt minskar vridmomentet och därmed ökar även livslängden.

Andra tappar som ingår i Shark-programmet är de med röd ring för legerat stål, grön ring för aluminium och vit ring för gjutjärn. Samtliga tappar tillverkas av ett unikt pulvermetallurgiskt stål, olikt andra HSS-E-PM stål. Stålmaterialet har en oöverträffad kombination av eggstyrka och seghet.

För att få veta mer om alla nya produkter som lanseras i november 2017 kan du kontakta din lokale Dormer Pramet-representant.  Ladda ner den nya Shark Line-broschyren från www.dormerpramet.com.

Dormer är ett varumärke inom Dormer Pramet.