SAN591---CoroMill-419_HR

 

CoroMill 419 är ett nytt femeggat högmatningsfräskoncept för grovbearbetning till medelfin bearbetning, som erbjuder utmärkta prestanda i alla materialgrupper och stora möjligheter till optimering.

 

Den nya hörnfräsen passar för de flesta applikationer och branscher där det krävs plan- och profilfräsning med hög matning. Den passar bra för bearbetning av komponenter som kräver långa verktygsöverhäng och är perfekt för maskiner med lägre effekt och instabila fixturer.

 

Bland fördelarna märks hög produktivitet i applikationer som kräver lättskärande bearbetning, och lång skärlivslängd, framför allt i svårbearbetade material med optimering för rostfritt stål, härdat stål och titan.

 

Invändig skärvätsketillförsel i alla fräsar möjliggör effektiv våtbearbetning och alternativet med tryckluftskylning ger bättre spånavgång vid djup hålrumsfräsning och spiralinterpolering.

 

CoroMill 419 har starka och robusta skär för tillförlitlig bearbetning med fem skäreggar. Det finns ett brett utbud av sorter och geometrier där du lätt hittar bra alternativ för de flesta material och applikationer.

 

CoroMill 419 finns från 1 mars 2013 i diameterområdet 32–100 mm (1,25–4 tum).

 

För mer information och chansen att se fräsen i arbete, besök www.sandvik.coromant.com/productnews