Salvagnini på EuroBlech 2022

jan 25, 2023 | 4.0, Plåt

EuroBLECH är världens största mässa för plåtbearbetningsteknik, med ett tydligt fokus på teknisk excellens. I en tid av digital förändring och det nuvarande scenariot med volatila marknader fokuserar plåtbearbetningsindustrin mer och mer på viktiga frågor som automatisering, digitalisering av produktions-processer samt hållbar produktion. Denna bakgrund passar Salvagnini perfekt.  På årets mässa presenterade man sina senaste innovationer och ett koncept som alla är inriktade på framtiden.

Artikel från Aktuell Produktion, tryck här för att läsa artikeln i e-tidningen

Salvagninis flexibla produktionssystem är den perfekta syntesen för banbrytande fabriker: de förvandlar plåt till en mängd olika produkter i en ”Lean produktion” utan behov av operatörsingripande, i en progressiv produktionsprocess med egenutvecklad teknik inom stansning-, laserskärning och panelbockning. De optimerar individuella produktionssteg, minimerar aktiviteter med lågt mervärde och maximerar processeffektiviteten.

Produktiv och grön panelbockning

Med över 40 års expertis och skicklighet inom området automatisk bockning, och mer än 4000 installationer i 76 länder över hela världen, är Salvagnini en global ledare för panelbockning. Och panelbockaren är den maskin som mer än någon annan representerar koncernens anda, eftersom den kombinerar banbrytande teknologi med hållbarhet, produktivitet och flexibilitet. Sedan 1977, året då Guido Salvagnini designade och byggde den första modellen av P4, har panelbockaren aldrig slutat utvecklas: idag är det en lösning med bevisad tillförlitlighet, en automatisk maskin i alla aspekter och idealisk för en modern smart fabrik.

Världsnyhet
L5-30 8kW LTWS & MCU tillsammans med den nya staplingsmjukvaran NEXUS.

Nyhet med 8kW 50mikron med kapacitet att med tryckluft skära upp till 20mm i rostfritt och aluminium samt 10mm i svart plåt. Detta är möjligt tack vara APM ”Booster” – och reningssystem som ”Boostar” upp till 15 bar. Denna möjlighet att skära stora delar av sin produktion med hjälp av tryckluft vilket är en mycket stor vinning både för miljön och plånboken.

LTWS tillsammans med staplingsenheten MCU gör möjligt att skapa en kompakt effektiv anläggning. Nyckeln till en helautomatiserad laseranläggning är att grundprincipen att automationsdelen måste vara snabbare än laserskärningen och kunna hantera en mängd olika detaljer i olika material. MCU Magnet ”Multigripping” kan hantera flera olika detaljer samtidigt och antingen stapla ner på pall eller direkt i lådor, lyftkapaciteten är 130kg och inga begränsningar på storleken på plåtarna.

Nexus är vår senaste mjukvara för MCU stapling, denna mjukvara är användarvänlig och på ett enkelt och bra visuellt sätt får operatören färdiga förslag eller efter eget önskemål färdiga staplingsprogram direkt vid maskinen.

Den smarta fabriken är redan här

Systemintelligens, distribuerad överallt, ständiga förbättringar och omorganiseras i realtid, sammanför produktionstekniker, produktionsledning, produktionsplanering och operatörer, samt optimerar prestandan: det här är vad programvara betyder för Salvagnini. Koder för tänkande, planering och programmering, garanterar maximal enkelhet, effektivitet och effektivisera produktionsprocessen som helhet och för att lösa problem.

”Vi designade och utvecklade vår programmeringsplattform ”STREAM” för att öka effektiviteten av produktionsberedningen och programmeringen och för att maximera prestandan för de system som installerats i fabriken”, förklarar Stefano Cera, Salvagninis produktchef för mjukvara som är på plats i Hannover. ”STREAM” är det gemensamma mjukvarupaketet för att hantera alla aktiviteter på kontoret och på fabriksgolvet, en enda startpunkt för alla teknologier, från laserskärning, stansning till bockning, för att möta all planering, programmering, produktion, hantering, kontroll och optimeringsbehov under hela produktionsprocessen. STREAM används för att sömlöst programmera de olika teknologierna som krävs för att producera en detalj – och detta är en av våra styrkor som vi vill understryka på EuroBLECH, och samtidigt dra nytta av tillgängligheten av hela produktsortimentet.”

Utöver STREAM mjukvara som är grunden för att ”manuellt” styra och planera Salvagninis samtliga maskinutrustningar så kan man använda OPS för att integrera och automatisera programmering och maskinerna ytterligare med digital sammankoppling med kundens affärssystem och via ”L-bit” styra produktionsplaneringen mm. Alla dessa funktioner finns integrerade hos ett antal olika kunder runt om i världen. I Sverige har vi en kund inom HVAC som är integrerad fullt ut enligt ovanstående koncept. 
Kontakta Salvagnini Scandinavia för mer information. 


Flexibilitet – effektivitet – kvalitet – Salvagnini S4+P4-linje har alltid varit Salvagnini´s varumärke och DNA. Ett automatiskt system som kan åstadkomma serie-, enstycks produktion (kit-produktion), helt dynamiskt och utan verktygsbyten (sker i ”masked time”), vilket minimerar cykeltider, mellanliggande hantering och halvfabrikat som läggs i lager. En sann teknisk revolution, vars slutliga resultat vi ännu inte har sett – och som verkligen bidrog 
till att lägga den solida grunden på vilken koncepten 
”Just-in-time-produktion” och Industry 4.0 bygger. 

S1+P4+B3 hållbart och flexibelt FMS system 

På EuroBLECH visades troligen den mest flexibla FMS anläggningen för automatisk tunnplåtsbearbetning.

Salvagnini har kombinerat kombimaskinens flexibilitet tillsammans med panelbockning och kantpressning. Maskinerna kan arbeta helt integrerat eller var för sig, man kan till och med producera i kombin och panelbocken i linje, samtidigt som kantpressen sömlöst kan arbeta som stand-alone eller integrerad med resten av linjen. Kombimaskinen kan sortera och stapla eller leverera direkt till panelbocken. Om panelbocken är upptagen kan ämnet tillfälligt staplas för att sedan när P4 är tillgänglig matas in i produktionsflödet igen (funktionen kallas STACKMODE) av kombins staplingsutrustning. För att ytterligare kombinera och jämna ut produktionsflödet kan P4 om den producerar snabbare än kombimaskinen själv mata in förbearbetade ämne vi PCD inmataren (funktionen kallas PACKMODUS).

S1 är en kombimaskin med multipress huvud med ett verktygssystem som bygger på ”thich turret tooling”, dvs. upp till 14 verktygs stationer alltid redo att stansa eller forma. Maskinen har Salvagnini patenterad hybrid drift av stansningen som ger en elbesparing på motsvarade ca 75% jämfört med konventionell elektriskt driven stansning. På mässan visad vi den externa gängstationen med plats för 6 olika gängverktyg. En 3kW IPG fiberlaser som använder tryckluft (”Compressed Air”) eller kvävgas för att separera ämnena. I linjen för automationen av linjen så används till kombimaskinen ett MD lager för inmatning samt en TML längsgående staplingsenhet med 2 teleskopiska flexibla gripdon.

P4Lean-2520 är unik för att alla ställ är automatiska och tar ingen cykeltid om man inte ställer tillhållarlängden mer än en gång per panel. Maskinen på EuroBLECH har automatisk inmatning och avlastning av färdigbockade paneler. En P4 med denna utrustning kan producera olika enstyckspaneler eller klippta ämnen med samma produktionstid per detalj som om man hade kört en 100 detaljs serie. Tillhållarinställning sker via ABA (Automatic Blankholder Adjuster) i steg ner till 2,5 mm. Två olika P-tool skiftas in automatiskt (ändrar profil och eller funktion av tillhållaren) samt att CLA-SIM tillbehöret växlar automatisk längdinställning på flikbockningsverktygen.

B3 AU-TO, kantpressen som avslutar linjen har ett inbyggt verktygsmagasin som utan att öka maskinens yta i lokalen klara av att lagra 24 m kantpressverktyg dynamiskt fördelat på knivar och dynor. Verktygen byts i en meterlängder under verktygsväxlingen, sedan för sidojustering så används övre och undre ATA (”Automatic Tool Adjuster”) modulerna. Maskinen är även utrustad med automatisk dynamisk bombering samt vinkelmätare för enstycks produktion (”Kit-produktion”), samt MAC2.0, alla detaljer rätt = inget skrot. När man producerar i linje med en panelbock så får ofta kantpressen till uppgift att färdigställa en panel genom att bock höga skänklar. För att underlätta för operatören när man ska hitta de bakre anslagen med långa bockavstånd så kan anslagen möta plåten närma dynan och stödja plåten fram till bockpositionen. För att ytterligare optimera kantpressens OEE så kan man via en mjukvara läsa in vilka order som ska produceras under ett bestämt tidsintervall och optimera produktionslistan för att minimera maskinens ställtid och allt detta till en elförbrukning på ca 2kW per timma.

P-Robot är ett helt nytt koncept som vi lanserar på Euroblech. 

P-Robot är ett helintegrerat robot koncept, där allt programmeras i Salvagninis mjukvara STREAM. Det unika med P-Robot är förutom att den kan designas efter kundens önskemål och produktion är att det kan producera i 4 olika läge.

R2R – P-robot till P-robot, full automation, roboten plockar in ämne och staplar sedan ned den färdigbockade produkten

R2H -P-robot till manuellhantering, P-roboten plockar in ämnet som sedan operatören plockar ut den färdigbockade produkten manuellt.

H2R – Manuell hantering till P-robot, operatören plockar in ämnet manuellt och P-robot staplar den färdigbockade produkten.

H2H – Manuell hantering in och ut.

Detta unika koncept som kan appliceras på samtliga panelbocksmodeller medför en stor flexibilitet för att hantera allt ifrån enstycksproduktion till större serieproduktion.

P2lean 2120 CLA-SIM & Option Cut

P2lean som nu finns I 3 olika versionen, P2Lean 2120, P2lean 2520 och P2lean 2225, är likt P4Lean fullt utrustade med patenterade CLA-SIM & Option ”Cut” som är ett helautomatiskt flikverktyg som användas där produkten har en bruten bocklinje. Option ”Cut” är ett industrisaxskär där mycket smala och komplicerade profiler kan bockas och sedan klippas av, för vidare på ett transportband.

Nyhet är modellen P2Lean-2225 med en bockhöjd på 254mm finns nu även som den mycket uppskattade P2Lean.

Nya faciliteter för Amada Scanidinavia
AMADA Scandinavia tillkännager stolt sin kommande invigning av en helt ny kundanläggning belägen i Alingsås, Sverige. Samtidigt med denna invigning firas 30-årsjubileum...
One Responsible Partner® på Blechexpo
AP&T medverkar på årets Blechexpo i Stuttgart 7–10 november. Under temat One Responsible Partner® presenterar man sitt totalerbjudande för den metallformande...
Rotage hyllar serviceappen – snabbast registrering och återkoppling vid serviceärenden
Rotage expanderar inte bara i fabriksyta och nya maskiner. De satsar även på en smartare fabrik avseende flödesoptimering, maskinutnyttjandegrad samt digitalisering -...
Enkel problemlösning på distans med nytt androidbaserat verktyg
AP&T introducerar ett nytt androidbaserat verktyg som förenklar problemlösning på distans och minskar riskerna för både missförstånd och stillestånd. Med AP&T...
Full kontroll från första till sista svetsen 
Felfri och effektiv svetsning på ett enkelt sätt: Med Fronius nya mjukvara WeldCube Navigator finns en digital instruktion över varje svetssekvens, så kallad Weld...
Öppet hus blev en succé
Bystronic Scandinavia, en ledande leverantör av innovativa lösningar inom skärande och formande bearbetningsteknik, rapporterar stort intresse och framgång för sitt...
INTECH 2023 – fokus på hållbara produktionslösningar
Under INTECH 2023 presenterade TRUMPF lösningar för mer hållbarhet och produktivitet inom plåtbearbetning och laserteknik. Hållbarhetstänket sammanföll väl med...
AMADA lanserar “Amada Global Innovation Center (AGIC)”
I februari öppnade "Amada Global Innovation Center" (nedan kallat "AGIC") på företagets huvudkontor i Isehara City, Kanagawa Prefecture.Baserat på konceptet att vara en...
Poolbyggarna som siktar mot stjärnorna
De är experter på rostfritt och sätter inga gränser för vad som är möjligt när det gäller att skapa drömpoolen. Förra året gick de från 17 till 35 miljoner i...
Ny högteknologisk maskinpark och smart fabrik
Nittedal Rustfrie gjorde i somras det som många småföretag bara drömmer om – nystartade i nybyggd fabrik med ny kantpress och laser. Nu har de enorm kapacitet över för...
3D-styrd robottillverkning och stål-origami
STILRIDE inleder ett samarbete med fransk-svenska ADAXIS. Målet är att vidareutveckla och finjustera den mjukvara som STILRIDE använder när de böjer och viker stålplåt...
Från detaljer per timme till förbrukning per timme
Hur mycket energi kan du spara genom att uppgradera till den senaste generationens maskin inom plåtbearbetning? Den frågan var glödhet när Din Maskin bjöd in till Expo...
Fokus på hållbara teknologier hos Amada
För fyra år sedan på Euroblech lanserade Amada Ventis lasern, ett av de mest innovativa framstegen inom laserskärning som industrin skådat enligt det japanska...
”Vår passion för plåttillverking”
En ny, trendsättande mjukvara för plåtbearbetningsindustrin, mer prestanda och smarta funktioner på laserskärmaskinerna, en helt ny kantpress samt ett konsekvent fokus...
”Din väg till automation startar här”
Hos Prima Power i deras 1 400 kvm stora monter kunde besökare på EuroBLECH ta del av en resa mot framtidens tillverkning. De senaste automatiserade, integrerade och...
Innovationer för effektivare produktion
På EuroBLECHmässan, industribranschens flaggskepp som kommer att hållas 25 till 28 oktober 2022 i Hannover, kommer AMADA att presentera nya lösningar i hall 12. Monter...
AMADA på EuroBLECH 2022
För fyra år sedan lanserade AMADA de mest innovativa framstegen inom laserskärning som industrin sett, vad kommer AMADA att avslöja denna gången … -Besök oss på...
Elektrifieringsboom ger ­produktionsrekord för Surahammars Bruk
Efterfrågan på elektroplåt i spåren av den globala elektrifieringsboomen gör att Surahammars Bruk slår produktionsrekord lagom till 400-årsjubileet.  – Efter femton år...
Elektrifieringsboom ger produktionsrekord för 400-årsjubilerande Surahammars Bruk
Efterfrågan på elektroplåt i spåren av den globala elektrifieringsboomen gör att Surahammars Bruk slår produktionsrekord lagom till 400-årsjubileet.– Efter femton år av...
Största satsningen i företagets historia
Kongamek AB med den nya generationen Johanna och Jonathan Haglund i spetsen , gör den största satsningen i företagets historia och investerar i Salvagninis S4+P4 linje....
Tillverkning i världsklass
Bystronics monter på Blechexpo 2021 erbjöd möjligheten att uppleva de senaste innovationerna live, hur kunder framgångsrikt kan ledas in i framtiden – från manuell...
Så behåller du kompetensen på företaget
Integration, kompetensutveckling och självledarskap – när Laserkraft i Bredaryd började jobba aktivt med mjuka världen och trivsel så halverade man samtidigt...
Ny Smart Factory i Ditzingen.
Att koppla samman produktionsprocesser och maskiner ger en avgörande konkurrensfördel och möjliggör effektivitetsvinster på upp till 30 procent.  Trumpf Smart...
Digitalisering
Steg-för-steg strategi för att bli en digital mästare
Medelstora plåtbearbetningsföretag tar digitaliseringen på allvar. Men vad kan optimeras? Hur är det bäst att automatisera? Och vad ska byggas in i nätverk? Dessa...
En servicetekniker i fickan
Cidan Machinery erbjuder nu deras kunder möjligheten till support via XMReality, ett verktyg som ger ordet telefonsupport en helt ny innebörd. XMReality Remote guidance...
Nytt digitalt verktyg
Prima Power, som är ledande inom den högteknologiska sektorn för laser- och plåtbearbetningssystem och elektroniska komponenter för industriella applikationer, har...
Steg-för-steg strategi för att bli en digital mästare
Medelstora plåtbearbetningsföretag tar digitaliseringen på allvar. Men vad kan optimeras? Hur är det bäst att automatisera? Och vad ska byggas in i nätverk? Dessa...
Förvärvar bolag för ökad automatisering
AMADA HOLDINGS CO LTD är nu 100% ägare av finskbaserade automatiseringsföretaget LKI Käldman Ltd. Samarbetet mellan parterna startade i mitten av 1990-talet och...
Presenterar fler lösningar inom ”Connected Manufacturing”
TRUMPF’s designservice som erbjuds sina kunder hjälper dem att reducera tid och resurser med upp till 50% och ny mjukvara supporterar de anställda och optimerar det...
Visuellt hjälpmedel för uppkopplad produktionsövervakning
Amada har lanserat sin klassledande V-factory, systemet som ger realtidsdata från AMADA:s maskiner med AMNC kontroll. När som helst, var som helst, med hjälp av vilken...
Get Connected är fortsatta mottot, vilket genomsyrar årets Euroblech
TRUMPF kommer på Euroblech att demonstrera ett antal lösningar för självstyrande produktion och en uppsjö av digitalt länkade applikationer för plåtbearbetning...
Ny version erbjuder förbättrade funktioner för smart manufacturing
LVD Company har nu släppt en ny release av sina mjukvaror för maskinprogrammering och verkstadsplanering, CADMAN® Suite version 8.5. Releasen innehåller flera...
60-åringen som inte sitter still!
Nej, det är inte Mikael Carlsson som fyller år, det är hans företag! Vi hälsade på hos EICA i Halmstad som i höst firar 60 år som företag. Det var Mikaels föräldrar som...
Optimerade processer och integration i fokus
"Vid kommande mässa  - SCHWEISSEN & SCHNEIDEN i Düsseldorf har vi gjort mängder av anpassningar för att göra vårt sortiment ännu mer attraktivt med tanke på"...
Starkt fokus på ämnet Industri 4.0
Bystronic har i år med sig något unikt till EuroBLECH. Vi fokuserar på Industri 4.0, men inte med enskilda lösningar, utan vi kommer att visa våra kunder en...
Get Connected
På Euroblech 2016 bjuder TRUMPF in sin publik under mottot ”Get Connected” och garanterar en innovativ boost för Din egen framgång. I sedvanlig ordning kommer...

Kantpress/Stans

Pressar