Säker bearbetning av djupa invändiga spår

okt 2, 2014 | Verktyg

CoroCut_QDDet nyligen lanserade CoroCut® QD-konceptet för utvändig spårsvarvning och avstickning från Sandvik Coromant kompletteras nu med säkra och tillförlitliga verktyg för invändig bearbetning.
 
Från och med första oktober omfattar CoroCut QD-systemet även CoroTurn® SL-blad för djupa spår vid invändig bearbetning. Modulariteten hos CoroTurn SL-gränssnittet gör det möjligt att optimera verktygsuppsättningen för den specifika applikationen.
 
Vid invändig spårsvarvning och avstickning med långa överhäng krävs stabilitet och verktygslösningar som minskar vibrationerna så mycket som möjligt. Den stabila fastspänningsmekanismen på CoroCut QD-verktygen kompletteras nu med möjligheten att använda Silent Tools™ vibrationsdämpade svarvbommar för vibrationsfri bearbetning med långa överhäng. Detta är goda nyheter eftersom det möjliggör svarvning av djupa spår med hög bearbetningssäkerhet i rörformiga komponenter som är vanliga bland annat inom olje- och gasindustrin.
 
Precis som de tidigare CoroCut QD-verktygen har det utökade sortimentet både övre och undre kylning. Den övre skärvätskan är till för spånkontrollen medan den undre förlänger verktygslivslängden. Tillsammans ger de en ännu säkrare bearbetningsprocess.
 
Läs mer på http://www.sandvik.coromant.com/sv-se/products/news/Pages/default.aspx

Vill du synas här med en banner för ert företag