Rätt verktyg när du behöver dem – en fråga om lönsamhet

jan 25, 2023 | Verktyg

De var först i Sverige med webbshop för verktyg och industri. Edströms Verktyg har också lanserat storsäljaren ToolBar för automatisk påfyllning av verktyg och industriförnödenheter. 

Text & Bilder: Gabriella Mellergårdh

– Vi vill hjälpa våra kunder att bli mer lönsamma och vägen dit bygger på tre steg som gör dig stark och skapar förutsättningar för tillväxt, säger vd Viktor Wessbo

Vi möts i butiken på Solåsvägen i Jönköping. Här är det framför allt byggföretag som stannar till och fyller på med förnödenheter inom allt ifrån handverktyg till handskar och skyddskläder. Men för industrikunderna har Edströms skapat en trestegslösning som förenklar vardagen genom att både spara tid och resurser.

Smidig beställning i webbshopen

Första steget är webbshopen som Edströms lanserade redan 1999. Då var man först i Sverige med en sådan B2B-lösning för verktyg och industri, en smart och smidig beställningsform med möjlighet att skapa egna favoritlistor – enkla att återkomma till – och möjlighet att söka efter tusentals artiklar i sortimentet.

– 2019 gjorde vi ett plattformsbyte för webbshopen vilket blev ett avstamp som gör oss ännu starkare för B2B på webben. Vi jobbar också löpande med kundundersökningar för att genomföra ännu fler förbättringar som kunden verkligen efterfrågar och vi har fått fram flera funktioner som vi kommer att utveckla, berättar Viktor.

ToolBar sparar både tid och resurser

Andra steget är uttagsautomaten ToolBar som lanserades 2014 och som sedan dess har blivit en riktig storsäljare. Varje användare får ett eget konto till lagerskåpet där man loggar in och hämtar de artiklar som behövs för arbetsdagen. Koll på lagernivåer, statistik – och automatisk påfyllning hör till finesserna.

– Vi ser så mycket lönsamhetsförbättring hos kunder som använder ToolBar. Förbrukningen minskar, du kan minska lagerhållning, minska tiden du lägger på inköp, och allt som plockas ut kan direkt härledas till rätt avdelning och rätt projekt så att du enklare kan lägga rätt kostnad på rätt ställe. Det gör att du både sparar tid och resurser, säger Viktor.

Spetskompetens hos säljare och tekniker

Det tredje viktiga steget till ökad lönsamhet, förklarar Viktor, är att bygga vidare på partnerskapet med Edströms genom att utnyttja den spetskompetens som Edströms säljare och tekniker besitter.

– Vi har tre egna tekniker bara inom skärande och hållande verktyg och vi har även utökat med tekniker och säljare på ToolBar för att möta en hög efterfrågan. Våra utesäljare har hög teknisk kompetens och vill man ha support och hjälp kan man alltid vända sig till oss. Vi har också ett fint showroom här i Jönköping som man gärna får besöka. Det här är ett servicecenter där du alltid hittar någon som kan hjälpa till, säger Viktor.

Läs artikeln i e-tidningen

Vill du synas här med en banner för ert företag