I pandemitider är det viktigt att finna nya effektiva lösningar och satsa på framtiden. Ravema stärker sitt team med ny kompetens inom automation, Kristin Alexandersson Rohdin började på Ravema i juni och kommer hålla ihop Ravemas arbete kring automation. Kristin kommer driva affärsutvecklingen, vidareutveckla Ravemas utbud och bidra med gedigen kompetens inom området.

”Det enda vi kan vara säkra på är att graden av automation bara kommer att öka framöver och vi tror det är en nödvändighet för den nordiska industrin för att bibehålla och stärka sin konkurrenskraft,” säger Kristin Alexandersson Rohdin

Kristin bor i Torslanda med sin familj och på fritiden lockar bland annat båtlivet, renoveringar och skidåkning. Men på vardagarna är det numera Ravema och automationslösningar som gäller. Kristin har en högskoleutbildning i Industriellt Ledarskap från Högskolan i Skövde och har jobbat med automation och bearbetande maskiner i över 15 år.

Kristin kommer närmast från AH Automation i Kungshamn och innan det jobbade hon i många år på Edströms Maskin i Jönköping som både säljare och försäljningschef. Hennes gedigna bakgrund från verktygsmaskiner i kombination med automation ser Ravema som en perfekt kombination som kommer komplettera avdelningen på ett mycket bra sätt.

Ravema har genom åren tagit fram fantastiska automationslösningar tillsammans med våra partners och vi vill stärka och utveckla detta samarbete och det kommer bli en viktig del i Kristins tjänst.

Ravema har i år dessutom tagit in en ny agentur för autonoma robotar, MiR, vilken Kristin ansvarar för marknadsföring och försäljning av och det är riktigt roligt att se att det finns ett stort intresse för denna produkt. Ravema har i dagsläget tre MiR-robotar på plats i sitt teknikcenter i Värnamo för demo, såväl i teknikcentret som på plats ute hos kund.

”Robotarna är så pass lätta att anpassa och installera så vi tar gärna med dem ut för att demonstrera dem på plats hos företagen, på så sätt får vi lättare att prata om fördelarna och anpassningsbarheten i respektive företags verksamhet,” säger Kristin Alexandersson Rohdin.