Heidenhain Scandinavia utökar med ny personal för hela norden.

 Patrick Larsson kommer från 1 januari 2020, att ha ansvaret som account manager på HEIDENHAIN Sverige, med fokus på östra delen. 

Huvudfokus kommer att vara fortsatt tillväxt inom de produktområden som utgör HEIDENHAINS styrka på marknaden med tillhörande serviceutbud. Utmaningen ligger också i att öka HEIDENHAINS närvaro inom OEM, där nära samarbete med kunder för att skapa ökat mervärde ligger som grund. 

Patrick kommer närmast från Metso, där han var försäljningsingenjör. Innan det var han maskinsäljare på Pon Equipment och har även jobbat med försäljning inom telekom och copy/print branschen. Patrick har en sambo samt två barn och bor i Bålsta. 

Preben Nyhus kommer från 15 April 2020 att ha ansvaret som säljchef Danmark och Norge på HEIDENHAIN Scandinavia. 

Huvudfokus kommer att vara fortsatt tillväxt inom de produktområden som utgör HEIDENHAINS styrka på marknaden med tillhörande serviceutbud. Utmaningen ligger också i att öka HEIDENHAINS närvaro inom automation, där nära samarbete med kunder för att skapa ökat mervärde ligger som grund. 

Preben kommer närmast från Industriktekniker.nu, där han var konsult. Innan det har han haft ledande positioner inom försäljning och teknik på ABB Robotics, CNC.dk och Elektro-Isola. Preben har en diplomingenjörsexamen inom maskinteknik från Ingenjörshögskolan på Odense. Preben bor i Vejle tillsammans med sin fru och två barn.