Robotar – deras eleganta drag, fascinerande hastighet, massiva kraft och enorma precision har varit givna HANNOVER MESSE-deltagare i åratal. Industriell produktion har alltid handlat om interaktionen mellan människor och maskiner, men de har aldrig varit så nära förenade som de är idag. Den obevekliga framtidens marsch fortsätter, och även artificiell intelligens gör betydande inflytanden inom robotiken. Den 1 till 5 april kommer HANNOVER MESSE att avslöja vad som är nytt på marknaden.

Hannover, Tyskland. Tillsammans med många av de andra ämnen som mässan täcker ärHANNOVER MESSE är en mässa för robotik. Samtidigt som man arbetar sig igenom mässans många utställningshallar kommer besökarna att stöta på robotar från nästan alla marknadsledande företag. Oavsett om det handlar om industrirobotar, samarbetsrobotar eller förarfria transportsystem, är det här symbolen för automatiserad produktion. ”Vi ser fram emot en stark robotiknärvaro här i Hannover”, säger Hubertus von Monschaw, Global Director of Integrated Automation, Motion & Drives på HANNOVER MESSE. ”Vi har flera företag som återupptar sitt deltagande på mässan, samt många befintliga företag som expanderar sina montrar. Topptemat kommer att bestå av Cobots och artificiell intelligens inom robotik. Det är spännande att se vad som händer när avancerad robotteknik interagerar med inlärningssystem.”

Under senare år har Hall 17 på HANNOVER MESSE utvecklats till robotteknikens hotspot och branschens nätverksnav. Bland de företag som presenterar sig här i april finns stora namn som Fanuc, Yaskawa, Stäubli, Universal Robots, Franka Emika, Denso, Yamaha, Mitsubishi, Kawasaki och ABB. En del av denna fullbokade hall kommer återigen att intas av Application Park, där totalt 17 företag presenterar sina innovationer inom områdena robotik, automation, bildbehandling, tjänster och programvarulösningar, medan förarfria transportsystem kommer att visas i de ”mobila områdena”.

Robotik, mobila robotar och interaktion mellan människa och maskin är också viktiga ämnen på Automation Forum, som återgår till sitt bekanta läge i Hall 14. Under en serie av 20-minuters föreläsningar kommer industrins experter att informera en internationell mässpublik om den senaste utvecklingen inom robotteknik, modul- och elektrisk automation, frekvenskonverterare och motorer, drivteknik, industriell IT, industriell bildbehandling och identifieringssystem.

Tillsammans med Teknikakademin organiserar HANNOVER MESSE ROBOTICS AWARD för nionde gången. Det här priset för tillämpbara robotiklösningar riktar sig till företag och institutioner från hela världen som är kvalificerade att konkurrera med produkter, projekt och tekniska innovationer som har bidragit innovativt till robotbaserade lösningar inom industriell automation, mobila robotar eller autonoma system. Vinnarna får ett kommunikationspaket värt 10 000 Euro. ROBOTICS AWARD-ceremonin äger rum tisdag 2 april på Automation Forum i Hall 14.

HANNOVER MESSE – Get new technology first!

HANNOVER MESSE är världens ledande mässa för industriell teknik. Med sitt kärnfokus på ”Integrated Industry – Industrial Intelligence” ger den en omfattande översikt över de senaste visionerna och teknikerna inom digitalisering av produktions- och energisystem.HANNOVER MESSE, innehåller sex parallella delmässor – ”Integrated Automation, Motion & Drives” (IAMD), ”Digital Factory”, ”Energy”, ”Industrial Supply”, ”ComVac” och ”Research & Technology– samt Startup och Karriärsutveckling tillsammans med över 90 konferenser och forum. HANNOVER MESSE 2019 går den 1 – 5 april 2019 i Hannover, Tyskland och kommer att presentera Sverige som sitt officiella partnerland.