R-serien har fått en uppgradering. Möt de två senaste – och hittills snabbaste – industrirobotarna i klassen på Elmia-mässan den 15-18 maj.

Produktchef Kim Rimer Andersen på Kawasaki Robotics Scandinavia

De nya supermodellerna inom industrirobotar, RS007N och RS007L lanserades vid årsskiftet och finns nu tillgängliga på den skandinaviska marknaden. Och de kan upplevas för första gången i Skandinavien när Kawasaki Robotics Scandinavia medverkar på Elmia Automation-mässan i Jönköping från den 15 till den 18 maj 2018.

Extrem hastighet och ökad payload

Kawasaki Robotics Scandinavia har sedan 1999 varit den enda distributören av Kawasaki-robotar på den skandinaviska marknaden och produktchef Kim Rimer Andersen har höga förväntningar på de senaste tillskotten i produktportföljen:

”Jag törs säga att dom nya robotarna kommer att revolutionera marknaden,” lyder den begeistrade kommentaren från honom.

”Det som gör roboten så unik är först och främst att den kör extremt snabbt och att den har fått längre räckvidd, trots att den endast väger 35 kg. Därtill kommer en ökad payload från 5 till 7 kilo, vilket är en stor procentmässig skillnad som kort uttryckt betyder att den har blivit ännu starkare.”

De två nya robotarna har en större arbetsradie i förhållande till deras yngre syskon så att de kan föra armen i flera positioner och med en längre räckvidd. Därmed kan de användas för ett bredare spektrum av arbetsuppgifter och till flera olika applikationer. Därutöver finns de uppgraderade R-serie-modellerna också i en ännu slankare och mer kompakt utgåva än tidigare, vilket gör den enkel att installera på en begränsad plats.

Snabbare, smidigare och mer kompakt

Och så har robotarna alltså blivit ännu snabbare – så snabba, att Kawasakis RS007N och RS007L är världens snabbaste industrirobotar i mellanviktsklassen.

”Armens rörelser sker snabbare och smidigare och med rätt verktyg kan de programmeras för att lösa mer varierade uppgifter och implementeras i flera olika applikationer,” berättar Kim Rimer Andersen och utvecklar:

”Det kan vara uppgifter som maskinbetjäning och -hantering, men också arbete med mindre komponenter som monterings- och skruvarbete, eftersom de är så finjusterade.”

Även controllern till de nya Kawasaki-robotarna har krympt i volym och är med en vikt på 8,3 kilo världens minsta och lättaste controller för industrirobotar.

”Controllern är så smal och så liten att den kan placeras på ett litet hyllplan eller i ett skåp. Och så har den fått tillfogat en Bluetooth-utgång,” berättar Kim Rimer Andersen som ser fram emot att presentera de nya R-serie robotarna och kommer att berätta mer om deras unika egenskaper på Elmia-mässan i nästa vecka.

Du kan möta Kim Rimer Andersen och Kawasaki Robotics Scandinavia på Elmia-mässan i Jönköping den 15–18 maj på monterplats D00:09.

Uppgraderingar av RS007N och RS007L:

– Högre hastighet

– Större payload

– Större räckvidd

– Mer kompakt

– Världens minsta controller