Wenzel´s nya Desktop CT exaCT XS för små komponenter och detaljer i plast med låg densitet har nu lanserats. Med sin kompakta design och låga vikt kan exaCT XS placeras på vilket bord som helst utan svårighet. Med måtten 600 mm x 520 mm x 430 mm är den den minsta industri CT scannern i sin klass. Med exaCT XS, erbjuder WENZEL ett nytt prissegment för industriella CT.

 

Intuitivt användar interface ger snabba resultat

exaCT XS introducerades för marknaden på EMO mässan i Hannover 19-24 september 2011. exaCT XS används för mätning av dimensioner och test teknologi där 3D data för komplexa inre strukturer erfordras.

 

Den innovativa system designen visar sig i det moderna konceptet för arbetsoperationen. Systemet arbetar med en integrerad touch-screen display. Det behövs ingen specialist på datatomografi för att arbeta med exaCT XS. En intuitiv användarguide gör att man får utmärkta mätresultat efter en kort tids träning. exaCT XS tänker också: Mätparametrar optimeras automatiskt av systemet.

 

Omfattande utvärderingar baserat på en enda mätning

CT kontrollenheten och mjukvaran för uppbyggnad säkerställer hög precision och höga kvalitet på resultaten. Hela processkedjan och 3D uppbyggnaden utförs med WENZEL mjukvara. Detta innebär att komponenterna optimeras och slutligen växlas till varandra och på så sätt får man den höga kvalitetsstandarden. exaCT Control data mätmjukvara ger optimal kontroll av datatomografen och exaCT volymuppbyggnads mjukvaran garanterar exakt beräkning av volymdata.

 

exaCT:s mjukvara för utvärdering har direktkoppling till de beprövade mjukvaruprodukterna Metrosoft QUARTIS och PointMaster från WENZEL. Efter ett enda materialtest med CT-Scan, nominell till verklig jämförelse, kan man snabbt utvärdera reverse engineering samt krymp- och vridkompensation.

 

En och samma enhet

Alla komponenter i exaCT XS är integrerade i en och samma enhet, vilket kräver mycket liten golvyta. Den stabila och underhållsfria röntgenkällan i kombination med industridetektorn från egen produktion samt rotationsbordet med mycket hög precision ger en utmärkt plattform för mätapplikationer. Allt som behövs är ett utrymme att placera utrustningen på samt ett elektriskt uttag. Datautbytet sker via nätverksanslutning.

 

Det utmärkta pris/prestanda förhållandet för exaCT XS gör att även små företag kan använda datatomografi

 

För ytterligare information – kontakta Ravema AB, tel 0370-488 00, www.ravema.se