En renodlad mässa för svetsning och fogningsteknik blir verklighet när Elmia Svets arrangeras 8–11 maj 2012. Mässan arrangeras i nära samarbete mellan Elmia och Svetskommissionen.– Nu får vi en mötesplats med fullt fokus på allt som rör svetsning och fogningsteknik, säger Mathias Lundin, VD för branschorganisationen Svetskommissionen med 400 medlemsföretag över hela Sverige.

 

Elmia Svets är namnet på den helt nya mässan som arrangeras 8-11 maj nästa år i Jönköping. Mässan kommer att beröra fogningsteknik i allmänhet och svetsning i synnerhet.

 

Vi lägger helt och hållet fokus på affärsnyttan för alla som är här. Ryggraden i Elmia Svets är givetvis att det görs affärer. Men det blir också en arena där man får idéer och kunskap för att öka produktiviteten, förklarar mässans produktchef Johan Ingemansson.

 

Elmia Svets arrangeras parallellt med Elmia Polymer och Elmia Automation.

 

– För oss är det högintressant att Elmia Automation sker samtidigt. Var tredje robot som säljs i Sverige är en del av en svetsapplikation. Automation är något som i högsta grad är kopplat till modern svetsteknik, fortsätter Mathias Lundin.

 

Utställare på Elmia Svets blir företag som marknadsför och tillhandahåller utrustning, material och tjänster för svetsning, t.ex. svetsutrustning, skyddsutrustning, stål, tillsatsmaterial, mjukvara, utbildning, etc. Det kommer också att finnas motsvarande leverantörer för ”besläktade förfaranden” så som termisk skärning, termisk sprutning, värmebehandling etc, och för övrig fogningsteknik så som nitning, limning och tejpning.

 

– Vi ska samla allt som är kopplat svets och fogningsteknik. Ett besök på Elmia Svets ska vara effektivt, kompetenshöjande och affärsfrämjande, Avslutar Mathias Lundin