Ett förbättrat säljsamarbete som kommer att stärka distributionen av avancerade robotlösningar i Sverige och Norge är nu en verklighet. Ravema och Mobile Industrial Robots (MiR) har just tecknat ett försäljningsavtal, vilket innebär att Värnamo-baserade Ravema blir en ny distributör av MiRs mobila robotlösningar på den svenska och norska marknaden.

Sedan starten som Svenska Maskinaffären 1912 (namnet ändrades 1985) har Ravema varit känt för att erbjuda sina kunder stort värde och service i en mängd olika industriföretag och anses vara en stark partner för att leverera automatiseringslösningar till företag över hela världen Norden. Företagets kundbas täcker en bred och växande portfölj av små och stora industriföretag.

MiR är mycket en välkänd och etablerad aktör på den växande internationella robotikmarknaden. MiRs användarvänliga och säkra autonoma mobila robotar används för att automatisera interna transporter i olika branscher och bidrar till den dagliga produktiviteten i affärer. Både Ravema och MiR upplever en ökande efterfrågan på flexibla automatiseringslösningar från en större mängd industriföretag. Med Ravemas starka närvaro och goda rykte i Sverige och Norge kommer de att vara en stark aktör för att uppfylla den stora potentialen som finns för MiRs mobila robotlösning på dessa marknader.

-Med produkterna från MIR kommer vi att utöka vårt erbjudande och möjligheter att hjälpa våra kunder att hitta de bästa automatiseringslösningarna inklusive intern logistik. Tekniken är mycket spännande och erbjuder flexibla lösningar som kommer att vara fördelaktiga för många branscher. Produktsortimentet erbjuder stora möjligheter för alla typer av företagstorlekar och kommer att utöka vår verksamhet till nya marknader, säger Alexander Olander, affärsenhetschef på Ravema.

-Marknaden för våra mobila robotar ökar, både globalt och här i Sverige och Norge. Vi ser en enorm potential hos medelstora företag såväl som hos stora multinationella företag som vill optimera sin interna logistik. Med Ravema kommer MiR ombord på en distributör som kan hjälpa oss att utnyttja den stora potentialen på särskilt den svenska marknaden. Ravema har ett brett utbud av kunder över olika branscher, och de har stor erfarenhet från andra automationslösningar, så vi tror att det är en mycket bra match och vi ser fram emot ett fruktbart samarbete, säger Jakob Møhl Bebe, försäljningsdirektör på MiR.