Björn Lindforss hälsar dig väkommen till Tekniska Mässan.

 

”Stockholmsmässan kommer att bli välmatad med produktionsutrustning, affärsintresserade besökare, innovatörer och aktiviteter”

 

Tekniska Mässan är den ledande mässan för svensk verkstads- och tillverkningsindustri och genomförs 4-7 oktober 2011 på Stockholmsmässan.

På Tekniska Mässan finner du produkter och tjänster för effektiv produktion – från designverktyg och maskiner för metallbearbetning till automationskomponenter och skräddarsyddasystem.

 

– Innehållet på mässan spänner som vanligt över ett brett område av industriell utrustning, berättar Björn Lindforss, projektledare för Tekniska Mässan. En nyhet för i år är att Tekniska Mässan arrangeras parallellt med Mack Brooks BLECH Nordic.

 

Blech Nordic och Embedded Technology

Plåtbearbetningsmässan Blech Nordic får premiär på nordisk mark. Innehållet på Blech Nordic utgörs av maskiner, utrustning och lösningarför plåtbearbetning. Embedded Technology är ettstarkt växande område och har på senare år blivit en viktig del för många besökare av Tekniska Mässan. I år är det är sjätte året i rad som konferensen genomförs på Stockholmsmässan samtidigt med Tekniska Mässan.

 

SUF 125 år

Svenska Uppfinnareföreningen firar också 125-års jubileum i samband med mässan. Föreningen är liksom Stockholmsmässan en av flera organisationer bakom utdelningen av Sveriges största innovationspris – SKAPA som delas ut på Tekniska Mässan. Under mässveckan arrangeras även Pack & Emballage 4-5 oktober.

 

Positiv framtidssyn för svensk industri

Svenska teknikföretag och industri haft en stark inledning på året och att detta avspeglas i ökat investeringsbehov. Den senaste tidens oro har dock till viss del dämpat inköpschefernas förväntningar något, menar Björn Lindforss.

– Tekniska Mässan är en viktig mötesplats för svensk industri, och man kommer hit för att göra affärer, för kunskapsutbytet och för att titta på nya produkter. Nu går vi från ett läge av högtryck till ett mer normalt läge och trots den oro vi nu ser finns det skäl att se ljust på framtiden. Vi på Tekniska Mässan tror på svensk industri. Tisdagen 4 oktober öppnar vi och håller på veckan ut.

 

Välkommen till Tekniska Mässan 2011