Scandinavian Coating – Nordens främsta ytbehandlingsmässa som 2015 arrangerades på Svenska Mässan i Göteborg återvänder nu till Danmark, där mässan hölls för första gången 2011. Den 15 – 16 mars 2017 träffas hela branschen i Øksnehallen i Köpenhamn för att göra affärer och knyta värdefulla kontakter. Scandinavian Coating har befästs sin position som norra Europas ledande mässa inom ytbehandling men nu växer den sig starkare även utanför Nordens gränser. 2015 kunde mässan stoltsera med besökare från 15 länder.

– Vid lanseringen av 2017-års mässa såg vi ett stort intresse inte bara utav svenska och danska företag utan även internationella och den trenden håller i sig. Flera italienska företag har bokat plats, tyska och polska likaså, säger Claus Haarding, ordförande och mässansvarig i Maleudstyrs- og anlægsleverandørernesbranscheforening, MAB – Vi vet att mässan är efterfrågad av branschen och visst är det jätteroligt att mässan nu även knyter fler internationella utställare till sig.

Konferensprogram av högsta kvalité!

Förutom själva utställningen satsar Scandinavian Coating att också erbjuda sina besökare ett riktigt bra konferensprogram där presentation av företagsnyheter blandas med resultat från forskningsfronten. Konferensens huvudteman 2017 är funktionell ytbehandling, automation, korrosion och introduktion till ytbehandling, områden som lockar ytbehandlare, konstruktörer, tekniker, inköpare så väl som beslutsfattare.

Gemenskap står på agendan!

Som ett led i att locka de svenska besökarna över sundet så arrangerar nu den svenska föreningen SPF – Svensk Pulverlackteknisk Förening tillsammans med en av mässans mediepartner branschtidningen Ytforum bussresor till mässan i Köpenhamn. Resorna går under konceptet ”All inclusive” där besökarna erbjuds bussresa, entré till mässan, logi, typisk dansk lunch och inträde till Get Together, den omåttligt populära branschfesten. Get Together kommer att hållas den 15 mars på det anrika bryggeriet Carlsberg. Först ut står öl provning på schemat för att sedan avsluta kvällen med en gemensam middag.