Carlsson Smide- & Järnaffär AB grundades på 1840-talet. Sedan 1920 har företaget varit i familjen Carlssons ägo och i år firar vi 100 år. Nu har de investerat i helautomatisk B3 ATA från Salvagnini

På känt småländskt manér utvecklades verksamheten efter kundernas behov. Här såldes jordbruks-, trädgårds- och fiskeredskap. Dessutom sålde man cyklar och utförde cykelservice. Sedan slutet på 1990-talet är företagets inriktning endast produktion i plåt och rör.

De tillverkar högkvalitativa möbelstommar och belysningar för Sverige och övriga världen. Den långa traditionen av samverkan med designföretag och formgivare samt de anställdas skicklighet har gjort att välkända företag med trygghet tillverkar sina produkter hos “Smen i bor”.

Med det senaste inom teknologin är maskinparken välutrustad.

-Vi erbjuder en rationell bearbetning, utan att för den skull ge avkall på det hantverksmässiga i produktionen och med hjälp av hantverkskunnandet och våra moderna maskiner så får vi hög kvalité på slutprodukterna säger VD Michael Carlsson.

Vi samarbetar med andra företag för att kunna erbjuda våra kunder en helhetslösning när det gäller produktutveckling och tillverkning av olika typer av designade möbler.

Maskinen som Carlsson Smide valt är Salvagninis unika lösning med B3ATA som är helt anpassad för produktion i små serier. B3ATA är fullt utrustad med verktyg och vinkelmätning. Där grundidén kommer från panelbockningen med snabb flexibel verktygs inställning.

-Ställtiden är endast ett fåtal sekunder där den variabla dynan anpassar och ställer om sig till rätt plåttjocklek, samtidigt som ATA ställer upp rätt verktygsposition. Detta passar perfekt in i Carlssons produktion där man uteslutande jobbar med små serier till landets kända formgivare säger Björn Ahlqvist VD Salvagnini Scandinavia AB.

Maskinen levererades i början av 2020.

-Salvagnini Scandinavia tackar för visat förtroende extra trevligt att göra affär med en lokal kund med anor från 1840-talet avslutar Björn.