Multiguard Electronics ersatte kantpressen istället för att öka personalkostnaden.

Företaget tillverkar kompletta elektroniska komponenter inklusive deras metallhöljen internt. Denna kompetens och flexibilitet har visat sig vara framgångsrik när det gäller både norska och svenska marknaden. 

Med en ökande arbetsbelastning blev tiden för bockningsprocessen ett problem för företaget, VD Geir Setterberg förklarar.

”Produktionstiden för mindre detaljer var vårt största problem. Vi övervägde först att anställa en operatör och producera i två maskiner, men vi upptäckte att AMADA EG ensam var tillräckligt snabb för att tillgodose våra behov.”

På frågan varför de investerade i AMADA EG var Geirs svar enkelt, pålitlighet.”Min första kantpress var en AMADA och jag hade den i produktion i 20 år utan problem. Vi testade ett annat fabrikat och hade problem genom åren. Det är viktigt att produktionen löper på smidigt, så det var inte ett svårt beslut att ta.”

Förutom att lösa produktivitetsproblemet har EG levererat på flera fronter, som Geir förklarar.

” Vi har aldrig haft en kantpress med denna nivå av noggrannhet. I dag har vi minskat problemen i vår monteringsenhet, då detaljerna passar ihop från första början. Dessutom drar maskinen mycket mindre ström samt att vi inte behöver ex köpa hem hydraulolja längre.” 

Maskinen har också tagits väl emot av produktionsavdelningen. Den erfarna maskinoperatören Geir Johansen ger sin åsikt.

“Mitt första intryck av maskinen var perfektion, den är snabb och flexibel. Den fungerar mycket bra och jag har inte haft några problem. Dessutom är den mer bekväm genom sin ergonomiska design, vilket är viktigt när du kör små detaljer i maskinen under flera timmar.”

AMADA EG 4010 elektrisk kantpress garanterar;

  • Ökad produktivitet:  AMADA’s unika DSP servodrift och det snabba bakre anslaget garanterar en optimal prestanda när det gäller hastighet och precision.

    Ökad noggrannhet: 
    0.001mm och 0.003mm överbalk samt bakre anslags noggrannhet ger optimal repeterbarhet.   
  • Ökad komfort: En användarvänlig maskinkonstruktion med flertal justeringsmöjligheter tillåter en bekväm sittande arbetsposition.