Minimässa hos Colly Verkstadsteknik

okt 10, 2022 | Borr, Fräs, Svarv, Verktyg

I april tidigare i år hade Colly ett öppet hus (och minimässa) med extra fokusering på deras slipverkad. Konceptet och mottagandet var så bra att man bestämde sig för att köra en till i slutet av augusti. Konceptet för minimässa bildades efter pandemin när vi inte kunnat besöka kunderna under en längre tid och hade en hel del intressanta produkter att visa upp. Minimässan är en samling av produkter från alla våra leverantörer. Standardverktyg från Mapal och Mitsubishi, gängverktyg från CPT och Yamawa och hållande verktyg från Kelch, Mapal och Kemmler. Specialverktyg från ZWT som tillverkar kundanpassade form- och profilverktyg och specialapplikationer från Mapal.

Artikel nummer 6/2022, skriven av Peter Malmgren

– Vi anser att det är viktigt att synas i alla olika sammanhang därför arrangerar vi minimässor som denna och ibland kör vi även ”roadshows” och tar verktygen direkt ut till kund vilket brukar vara uppskattat.  Självklart ställer vi även ut på stora inhemska mässor som Elmia Verktygsmaskiner och är närvarande hos våra leverantörer på stora utländska verktygsmässor så som AMB och EMO.  ”Närheten till kunden är viktig” säger Conny Erixon VD Colly Verkstadsteknik.

För 65 år sedan grundade Fred Lindgren Colly Company i en nedlagd mjölkbutik på Lidingö. Det lilla källarföretaget har sedan dess växt till sig ordentligt. Med noggrant utvalda produkter och en tidig insikt om betydelsen av specialistkunskaper etablerade sig Colly metodiskt som en respekterad samarbetspartner till svensk industri.

– Det är många som gör samma saker som vi, har bra verktyg och är duktiga. För att hävda sig i konkurrensen måste man sticka ut och fokusera på̊ andra värden än de rena produkterna. Vi har under en lång tid sett att det sker en förändring i vår bransch, där man i allt större utsträckning fokuserar på̊ mjuka värden och på kringtjänster och det är något vi verkligen har tagit fasta på hos Colly berättar Conny.

Omslipning

Utöver att se verktygen som visades på minimässan fick besökaren en möjlighet och inblick hur Colly´s slipverkstads fungerar. Slipverkstaden har fyra CNC slipmaskiner (två Reinecker WZS70 och två Walter Power), där den senaste Walter blev installerade i början av året.

– Idag är vi specialister på omslipning av borr, brotsch och solida fräsar tack vare vår moderna maskinpark och en gedigen yrkeskunskap som finns inom väggarna. Vi uppfyller med råge de krav som våra leverantörer ställer på en certifierad omslipningspartner avseende maskinpark, programvaror, utbildning och mätutrustning säger Patrick Soodla platschef på Slipservice.

Stort förtroende

Colly har fått förtroendet från deras leverantör Mitsubishi att ta hand om all deras omslipning av borr och pinnfräsar för norra Europa. Genom ett nära samarbete med Oerlikon har de tillgång till den senaste beläggningstekniken. Beläggningen har en unik nanostruktur som optimerar balansen mellan ytspänning, hårdhet och brottseghet. 

Självklart hanterar vi också andra fabrikat än våra egna, med samma höga kvalitet. I dialog med våra kunder utförs också anpassningar och nytillverkning och verktyg för kundspecifika ändamål. 2014 fick vi ett fullständigt certifikat för omslipning av Mitsubishi borrverktyg, som första företag utanför Mitsubishi-sfären och 2016 blev vi certifierade för Mapal och Miller produkter. 2022 erhöll vi förnyade certifikat från Mitsubishi på samtliga borrar vilket är en fjäder i hatten avslutar en stolt Patrick.

För mer information: Colly Verkstadsteknik

Länk till E-tidning

Vill du synas här med en banner för ert företag