Kramers Mekaniska Verkstad AB är ett renodlat serviceföretag inom verkstadsindustrin. Företaget fokuserar på legotillverkning samt service- och reparationsarbete. De är specialister på rationell tillverkning av små serier, och har tillverkningskapacitet för såväl små detaljer som större och komplexa maskiner.

 

Företaget har idag 12 anställda. Kramers startades som en ”bondsmedja” av Karl Kramer 1936 och i dag är det sonen Stig Kramer som driver verksamheten tillsammans med hans söner Kim och Ola. Sedan starten har företaget utvecklats till ett modernt verkstadsföretag. Många av företagets kunder återfinns i norra Skaraborg, och flertalet av kunderna har utvecklat en långsiktig och nära affärsrelation med Kramers. De stärker ständigt sin konkurrenskraft genom investeringar i kunskap, anläggning och maskiner.

 

Den senaste maskinen är en vertikal flerop. från Pinnacle i Taiwan. Modellen SV 126 har rörelserna 1300 x 610 x 610 mm, spindelhastighet på 8000 v/min, armväxlare, högtryck genom spindeln samt styrd 4:e axel. Kramer har sen tidigare modellen VMC 1000 S. Maskinerna kännetecknas av sina goda prestanda och noggrannhet. För information Pinnacle maskin program kontakta Thomas Jacobson Ahlsell Maskin AB i Örebro, tel. 019-19 79 81.