Kontaktpersoner

John Ericson +46706674901 Mail

Henrik Fransson +46706077988 Mail

Daniel Andersson +46706071990 Mail

Stefan Hallonborg +46706071910 Mail

Gustav Lewinson +46705776050 Mail

QUASER Hall 12, Monter A68

QUASER etablerades 1991 av Edward Shar, närmast legendarisk inom maskinbyggarbranschen.
Företagsnamnet grundades på viktiga principer för framgång inom maskinverktygsindustrin – KVALITET & SERVICE (QUA SER) och kontinuerlig DESIGN-INNOVATION.

QUASER samarbete med internationella kunder, leverantörer och distributörer har skapat en unik ny verktygsmaskinteknik, ett starkt internationellt leverantörsnätverk, lojalt försäljnings- och distributionsnätverk och en stor global kundbas.
Utmärkande för QUASER:s högkvalitativa maskiner är höga skärkrafter, hög positioneringsnoggrannhet, enastående verktygshantering och fina bearbetningsresultat.

Karta: Tryck här

Kontaktperson: Tryck Här

HEDELIUS Hall 12, Monter D06

Maskinerna som tillverkas idag är främst 3-axliga och 5-axliga fleroperationsmaskiner i ett antal olika modeller och storlekar för att kunna möta de flesta av marknadens krav.

Idag sysselsätter HEDELIUS 190 högkvalificerade medarbetare. Tusentals kunder från hela Europa har förtroende för kvalitetslöfte “Made in Germany – Made by HEDELIUS” och uppskattar det pålitliga partnerskapet med familjeföretaget. Företagets vision är tydlig: “Vi vill vara den ledande tillverkaren av vertikala fleroperationsmaskiner i Tyskland.”

Karta: Tryck här

Pressrelease: Hedelius på EMO

Kontaktperson: Tryck Här

TSUGAMI  Hall 17, Monter A72

TSUGAMI, som betyder precision på japanska, grundades 1937 och är idag en av världens ledande tillverkare av bl.a. längdsvarvar, multifunktionssvarvar och 5-axliga FMS-fleroperationsmaskiner.

Karta: Tryck här

Kontaktperson: Tryck Här

MURATEC  Hall 17, Monter A04

MURATEC, som grundades 1935, är en av världens ledande tillverkare av flerspindliga CNC-svarvar. De tillverkar även enspindliga svarvar och vertikala pick-up-svarvar. Företaget kan leverera nyckelfärdiga lösningar inkl. fixturering, portalladdare och system för råmaterial och färdiga bitar. Muratec är Japans ledande tillverkare av produktionssvarvar för motor- och lagerindustrin.

MURATEC är även en världsledande tillverkare inom automatiserade materialhanteringssystem, renrumsautomation och maskiner för textilindustrin.
MURATEC  är synonymt med industriell automation och tillförlitlighet över hela sin omfattande produktlinje.

Karta: Tryck här

Kontaktperson: Tryck Här

TAKISAWA Hall 17, Monter B54

Takisawa är en välkänd japanska tillverkare av verktygsmaskiner som har varit i branchen sedan 1922. De tillverkar cnc-svarvar från enklare 2-axliga upp till avancerade multifunktionssvarvar med exv. övre och nedre revolver, dubbla spindlar och B-axel komplett med portalrobot. De tillverkar även fleroperationsmaskiner och konventionella svarvar.

Karta: Tryck här

Pressrelease: Takisawa på EMO

Kontaktperson: Tryck Här

ENSHU Hall 26, Monter B48

ENSHU, som har funnits sedan 1920, är en av japans främsta tillverkare av fleroperationsmaskiner. Enshu har också specialiserat sig på att erbjuda systemlösningar såsom FTL (Flexible Transfer Lines), FMS (Flexible Manufacturing Systems) och andra typer av datorkontrollerade produktionslinor. Dessa lösningar, som kan omfatta godtyckligt många maskiner, tas fram via tätt samarbete med kunden nyckelfärdigt med all fixturering. Största kunden, Toyota, har under de senaste dryga 20 åren köpt ca 100 maskiner per år från Enshu.

Enshu tillverkar också själva delar till flygindustrin via samarbetspartnern Yamaha Motor Co. Ltd. De tillverkar också delar till motorcykelindustrin, snöskotrar, golfbilar och andra fordon. Dessutom tillverkar och monterar de dieselmotorer.

Karta: Tryck här

Kontaktperson: Tryck Här

YOU JI Hall 26, Monter E15

YOU JI är världens största tillverkare av karusellsvarvar. Finns med svarvdiameter upp till 8000 mm. Som tillval finns bl.a. drivna verktyg, capto, automatisk palettväxling och dubbla rammar. 

Karta: Tryck här

Kontaktperson: Tryck Här

HWACHEON Hall 26, Monter A57

HWACHEON som grundades redan 1952, är Sydkoreas äldsta maskintillverkare. HWACHEON är den enda maskintillverkaren i Sydkorea som är kapabel att producera allt från gjutgods till färdiga produkter såsom robotar, maskinspindlar och automatiserade system på samma plats. 

Utmärkande för HWACHEON:s horisontella svarvar är bl.a. att de har fulla längder på prismorna på vilka spindel- och dubbdockan monteras. Dessutom väger de i allmänhet mer än och är därmed med stabila än konkurrerande maskiner. HWACHEON har även ett imponerande program av fleroperationsmaskiner där huvudinriktningen är mot formverktygstillverkare och kunder med mycket höga precisionskrav.

Karta: Tryck här

Kontaktperson: Tryck Här

GOODWAY Hall 27, Monter D10

GOODWAY är sedan många år den största renodlade svarvtillverkaren i Taiwan. Företaget, som grundades 1975, ligger idag på en tillverkningstakt av ca 2000 svarvar årligen till över 30 länder. Utmärkande för Goodways maskiner är robusta konstruktioner med mycket hög precision och stabilitet. 

Karta: Tryck här

Kontaktperson: Tryck Här

COSEN Hall 15, Monter E77

COSEN har sedan det grundades 1976 vuxit till en av världens största bandsågstillverkare. Idag tillverkar de över 100 olika modeller inklusive manuella, semi-automatiska, automatiska och NC-styrda med kapacitet från 200 mm (8″) upp till 2000 mm (80″). Cosen har sålt mer än 82000 bandsågar till 80 länder på alla fem kontinenter.

MaskinFransson har sålt Cosens bandsågar sedan 1982.

Karta: Tryck här

Kontaktperson: Tryck Här

Gratis inträde

Vid registrering av entrékorten finns möjlighet att ladda ner en biljett för kostnadsfritt nyttjande av Hannovers kollektivtrafik under mässdagarna.