Maskinbetjäning med robot öppnar dörren till nästa industriella revolution

okt 26, 2023 | Automation, Maskinbetjäningsceller

Ett genomsnittligt trafikflygplan består av över 350 000 enskilda delar. För att tillverka dessa delar, oavsett om de är av metall eller plast, är en process avgörande: maskinbetjäning. Utan maskinbetjäning skulle produktionen stanna av. Kollaborativ automation har en viktig roll att spela i maskinbetjäning och ökad produktivitet, och den kommer att hjälpa tillverkarna att övergå till Industri 5.0.

Maskinskötsel och maskinbetjäning är otroligt viktigt för tillverkningsprocessen. Ett välfungerande arbetsflöde i tillverkningen bygger på att maskinerna hela tiden lastas och lossas med delar eller material. När maskinbetjäningen sköts på rätt sätt ökar den produktiviteten och sänker produktionskostnaden över tid.

Utan maskinbetjäning skulle produktionen stanna av. Framstegen inom tillverkningen kommer att vila på optimeringen av denna viktiga uppgift.

Nästa industriella revolution

Kollaborativ automation har en viktig roll att spela i maskinbetjäning och ökad produktivitet. Den är redan en integrerad del av Industri 4.0, men ökad automatisering av maskinbetjäning – mer specifikt med kollaborativ robotteknik – kommer att hjälpa tillverkarna att övergå till Industri 5.0.

Industri 4.0, eller den så kallade fjärde industriella revolutionen, innebar att tillverkarna integrerade ny teknik i sina produktionsanläggningar och i hela sin verksamhet. Industri 5.0 bygger vidare på detta och använder FoU för att övergå till en mer hållbar, människocentrerad och motståndskraftig industri.

Europeiska kommissionen anser att Industri 5.0 spelar en viktig roll när det gäller att hitta lösningar på samhällsutmaningar, bland annat resursbevarande och klimatförändringar.

Framtidens tillverkning och övergången till Industri 5.0 bygger på att maskinbetjäningen drar nytta av både mänsklig skicklighet och automatiserad konsekvens, något som samarbetsrobotar (cobotar) är särskilt utformade för.

Arbeta tillsammans med maskinerna

I årtionden har den repetitiva och fysiskt krävande uppgiften att sköta maskiner utförts av mänskliga maskinoperatörer. Detta måste förändras. Manuell maskinbetjäning är inte bara osäkert, den är inte heller skalbar.

Maskinbetjäning utförs ofta i små arbetsutrymmen, med farliga skärvätskor och vassa kanter. Ofta det perfekta receptet för arbetsolyckor. Dessutom är dessa arbetsuppgifter, som utförs i timmar i sträck och med lite dagsljus, psykiskt påfrestande. På grund av dessa mindre gynnsamma förhållanden är det få människor som vill utföra denna typ av arbete.

Att använda cobotar för maskinbetjäning kan bidra till att lösa dessa problem. Cobotar kan programmeras för att minska kontakten inom ett definierat utrymme, vilket gör att de kan arbeta sömlöst tillsammans med människor och den nya generationens cobotar kan effektivt utföra det exakta arbete som krävs vid maskinbetjäning. Med upp till sex graders rörelsefrihet – och i vissa fall sju – har cobotar den ”mänskliga touchen” som krävs.

I vissa fall möjliggör automatiseringen av maskinskötseln redan övervakning och analys i realtid för tillverkarna, liksom förebyggande underhåll och fjärrstyrning, vilket förbättrar den övergripande effektiviteten, produktiviteten och lönsamheten.

Det finns otaliga exempel på företag som förbättrat sin produktivitet genom att automatisera viktiga delar av sina tillverkningsprocesser. På svenska Norden Machinery har den nya arbetsprocessen gett ett betydligt snabbare produktionsflöde och leveranssäkerheten ligger idag på 95–98 %. Även på Gjuteribolaget och Mönsterås Metall har produktionen ökat märkvärt. Richard Wiger, vd på Mönsterås Metall säger: ”Så fort vi har laddat upp utrustningen så går maskinerna hela tiden, över raster och några timmar efter att operatörerna gått hem. Det blir inga avbrott och produktionstakten ökar. Det är lönsamt att använda cobotar även på mindre produktionsserier. Det spelar ingen roll hur du räknar, det blir billigare i alla fall.”

Dessutom tillämpas också AI inuti maskinerna. Genom att analysera data från sensorer och andra källor kan anläggningsoperatörerna identifiera mönster och trender för att förbättra effektiviteten och minska stilleståndstiden.

Förbättringar över hela linjen

Människans kognitiva kraft och analytiska förmåga är oersättlig. Samverkande automation hjälper däremot tillverkarna att möta kraven på större massanpassning och hyperanpassning. Automatisering av maskinbetjänsning kommer att ge större flexibilitet för mer anpassningsbar produktion i en parametrisk och generativ design.

– Automatiseringen av maskinbejäning kan ge många fördelar för tillverkningsindustrin och för personalen. För personalen innebär det att de slipper de tråkiga, smutsiga och farliga uppgifter. Istället kan de höja sin kompetens och ta sig an mer stimulerande arbetsuppgifter. Det kan handla om att utföra kvalitetskontroll och säkerhetskontroller eller att programmera själva automatiseringen. För företagen kan det underlätta rekryteringsutmaningarna, säger Ola Mellström, Universal Robots svenska försäljningschef.

Med cobotar som kan ta över de tråkiga och farliga maskinbetjäningsuppgifterna frigörs tid för personalen som kan göra mer värdefulla och givande uppgifter. Samtidigt ges möjlighet till längre skift med automatiserad maskinbetjäning, eftersom minimal mänsklig övervakning behövs. Detta kan innebära att dygnet runt-fabriker växer fram, eftersom tillverkarna får en konsekvent källa till produktion med stilleståndstid som praktiskt taget försvinner.

Linus Nyman, teknikansvarig på cobotintegratören Cobotech i Kalmar, har på nära håll sett hur cobotar kan revolutionera hur mindre svenska tillverkare hanterar maskinbetjäning:

-Kollaborativa robotar fungerar utmärkt för maskinbetjäning. Ett helt nytt format programmeras enkelt, och med en CT DUO eller en CT VISION skapas en lätthanterlig och flexibel automation som även kan flyttas mellan olika maskiner beroende på var behovet finns. Våra maskinbetjäningslösningar hjälper små- och medelstora företag att förbli konkurrenskraftiga.

– Nästa industriella steg framåt kommer att vila på ett större samarbete mellan människor och maskiner. Att tillämpa detta tillvägagångssätt på maskinbetjäning kommer att bidra till att bygga en hållbar och motståndskraftig tillverkningssektor. Detta kommer inte bara att förbättra arbetslivet för de anställda, genom att de kan fokusera på uppgifter med högre värde, det kommer också att hjälpa företagen att optimera sin verksamhet och utöka produktionen, säger Daniel Pintar, Global Segment Leader for Machine Tending på Universal Robots.

Förändringen som kollaborativ automation ger maskinbetjäningen är avgörande för övergången till Industri 5.0. Utan den riskerar många tillverkningsföretag att hamna på efterkälken.

Automationsnivåer i 4 olika steg 
Cellro, som är ytterligare en av dom större spelarna inom maskinautomation, skapades 2004 ur ett tillverkande företag, i Nederländerna. Bram de Koning, grundare av...
Beställ en robotcell på nätet, köp eller hyr, och installera den själv!
Robojob lanserar nu ”Coby CNC”, en kolaborativ robotlösning som kunden konfigurerar och beställer på nätet, och installerar själv. Artikel ifrån Aktuell Produktion...
Fulländning av CNC-produktion med hjälp av Fastems Intelligenta automation
Industriell tillverkning har aldrig varit mer komplex och föränderlig än nu. För att möta de ständigt ökande kraven på effektivitet och flexibilitet krävs intelligent...
Fulländning av CNC-produktion med hög blandning med Fastems Intelligent Automation
Den ständigt växande komplexiteten och förändringen kring industriell tillverkning kräver intelligent automatisering som möjliggör motståndskraftig och effektiv...
Ständigt växande robotpark ger affärer
Smemo driftsatte sin första automationslina för montering för femton år sedan – ett strategiskt val som resulterade i att man fick behålla affärer som annars flyttat ut...
Våga satsa på automation för kortserier!
Automationslösningar vid skärande bearbetning är inte bara en fråga för volymproduktion. MF Precision har framgångsrikt valt att automatisera även mot kortserier när...
ABB-robotar lyfter produktivitet och hållbarhet på Fårbo Mekaniska
Automation är nyckeln till Fårbo Mekaniskas konkurrenskraft. Tack vare den senaste investeringen ökade produktiviteten i tillverkningen med 85 procent. Den visade också...
Kvalitetslego från Hälsingland – med 100% Okuma och Sveriges första FPT från Fastems
Det började i en bysmedja i Alfta 1913, det som skulle bli ÖSA skogsmaskiner och växa från 3 till 700 anställda på den lilla orten mellan Bollnäs och Edsbyn i...
Fastems tar CNC tillverkning till nya höjder
Fastems höll nyligen ett uppskattat virtuellt Live event med temat ”Elevate your CNC Production”. Direkt från deras R&D center i Tampere Finland körde man demon med...
FlexLoader™ M-familjen lyfter maskinbetjäning med modularitet
Smarta maskinbetjäningsceller med standardiserade moduler möjliggör enkel expansion av framtida robotbehov Flexibilitet att hantera olika krav; nya arbetsstycken kan...
Ravema tar fram modulbaserad automationslösning!
Automation är ju, som de allra flesta känner till, på mångas läppar i maskinbranschen just nu. Antalet lösningar som finns att välja på är nog lika många som de som...
Ny innovation bidrar till ökad automations- grad och bättre miljö.
Alla tillverkande företag av i dag jobbar stenhårt med att automatisera och optimera sin tillverkning. För dom som jobbar med skärande bearbetning så är smartare/...
Företag tar hem största ordern någonsin under företagets 60-åriga historia
Industriföretaget Prestando har tagit hem största ordern någonsin under företagets 60-åriga historia. Orderna från tyska JOST har ett värde på 400 miljoner kronor och...
Investeringar var ett lyft för Grantek
Robotautomation är en lönsam investering för både små och stora företag. För Grantek öppnar det nya möjligheter att leverera specialdetaljer till industrin. För det sju...
Investerar i kantpressrobotisering
RZ INM Mekaniska i Västra Frölunda är en legotillverkare som ingår i RZ Gruppen med tolv mekaniska verkstäder runt om i Sverige.  Företaget är specialister inom...
Genomför historiskt investeringspaket
EketsXUppåkra har startat genomförandet av ett historiskt stort investeringspaket genom sitt bolag Uppåkra Mekaniska i Skillingaryd.  3D-bild över maskinparken I...
Ny robotcell
-KUKA cell4_production är ett koncept som gör det snabbare, lättare och mer kostnadseffektivt att leverera en robotcell – färdig att sättas in i produktion. – Det...
Ny robotcell för 3D-inspektion
Skalbar cell för kvalitetsinspektioner snabbar upp produktionen för fordon, flyg, tunga maskiner och byggindustrier genom att öka kvalitet, produktivitet och minska...
Robotceller ökar produktiviteten med 30 procent
Specialiteten för Kern Microtechnik GmbH i Tyskland är mycket komplexa delar med hög precision.  För att ytterligare öka kvaliteten och produktiviteten...
Kostnadseffektiva och kompakta robotceller
YASKAWA lanserar nya kostnadseffektiva och kompakta robotceller för svetsning – ArcWorld Mini och Micro Kostnadseffektivitet och flexibilitet ArcWorld är framtagen för...
Mora CNC utökar sin kapacitet inom 5-axlig bearbetning
Ingemar Dahlström, styrelseordförande och ägare, har köpt sin 6:e maskin från MaskinFransson och denna gång föll valet på en Hedelius Acura 65 som även kommer att...
Världspremiär när ENSHU visade upp E-Loader, laddning och urladdning utan robot
Under EMO i Hannover var det världspremiär när japanska ENSHU visade upp WE30V E-Loader, en nyutvecklad produkt med automatisk laddning och urladdning i en...
Visar många nyheter på Hannovermässan
YASKAWA fokuserar på ”EASY automation”, och hur företag kan dra nytta av enkel programmerbarhet, snabb igångkörning och optimal drift. Exempel på produkter som visas är...
Utökad fräskapacitet och automation
Järvsö Industriplast AB investerar i utökad fräskapacitet och automation, Lars-Åke Söderlund, VD och ägare, har köpt sin första robotcell och är mycket nöjd med...
Jakten på precisionen – vassare verktyg med helautomatisk fräs- och gnistcell
Bristen på verktygsmakare kan delvis mötas med ny teknologi. Det menar Sven Sköld som har investerat i en helautomatisk fräs- och gnistcell med integrerad mätfunktion....
Robotar och CNC-maskiner – en effektiv kombination
CNC-maskiner har en noggrannhet och en skärkraft som är svår att överträffa av en robot. Men jämfört med robotar har de nackdelar som att de är oflexibla och innebär...
Unik automation hos Uddeholm
Vid årsskiftet 2014/2015 levererades en ny typ av automation inklusive två stycken plangejdmaskiner till Uddeholm i Hagfors där man tillverkar plattor av verktygsstål i...

Maskinbetjäning

Robotar

Tillbehör