Windak Group med säte i Anderstorp kammar hem en stororder på 60 MSEK till en stor amerikansk kabeltillverkare. Projektet omfattar ett antal kompletta maskinceller för uppspolning, mätning och förpackning av kabel. Leveranserna kommer att ske under hela 2019 från företagets nya anläggning i Anderstorp, men även från anläggningen i Tallinn Estland. 

”Windak har tidigare i år förvärvats till viss del av Axjo Group med huvudkontor i Gislaved. Detta medför att planen att flytta huvudkontoret från Stockholm till Småland hela tiden funnits med”, säger VD Jacob Nilsson. ”Vi har också sett att vår bygd har något unikt vad gäller maskinbyggartradition och valet av att etablera en komplett tillverkningsenhet i Anderstorp blev under vårkanten naturligt. Vi kommer naturligtvis även i fortsättningen satsa på vår fabrik i Estland, men den kommer istället att inrikta sig på volymmaskiner. I Anderstorp kommer vi bygga och utveckla våra mest exklusiva produkter.” fortsätter Jacob.

Windak är en av de världsledande tillverkarna av avancerade maskin- och automations-lösningar för den globala kabel- och trådindustrin. Av företagets omsättning går över 97% på export med fokus på USA och Europa, men även till Afrika och Mellanöstern.

”Att vi redan efter ett par månader fick en så stor order känns som en bekräftelse på att kunderna värdesätter ”Swedish Made”.” Den nya ordern är naturligtvis en utmaning för det nya gänget. ”Vi hoppas såklart att detta bara är början, men för att klara av den här ordern krävs både större lokaler och ett 10-tal nyanställningar.” avslutar Jacob