Looking-AheadNär ångmotorn introducerades i England 1712 var det många som skakade på huvudet och hävdade att den var för dyr och tog för mycket tid jämfört med vattenkraft. När ångmotorn – som nu anses vara den uppfinning som startade den första industriella revolutionen – visade sig vara flexiblare och produktivare än vattenkraft, fick de som var skeptiska se sig överbevisade. Då som nu gäller mottot: Anpassa eller halka efter dina konkurrenter.

 

I sin tredje version av ”Looking Ahead”-serien om framtidens tillverkningsutmaningar som drivs av teknologiska, demografiska och miljömässiga förändringar utforskar den globala verktygstillverkaren Sandvik Coromant vilken effekt det har på verksamheternas resultat om man håller jämn takt med – eller halkar efter – det kommande teknologiskiftet.

 

Enligt Sandvik Coromants rapport ”Tillverkningsintelligens” och filmen ”Looking Ahead” står vi nu inför den fjärde industriella revolutionen, som förkroppsligas av att vi går från informationsteknologi till intelligent teknologi. Den ökande kapaciteten för högteknologiska förbindelser mellan tillverkare, produkter och deras användare banar väg för bättre säkerhet, effektivitet och lönsamhet för aktörer inom alla branscher. ”Det här är bara början på en ny era inom Big Data-analys”, skriver Martin Helgoson i ”Tillverkningsintelligens”. ”För att lyckas måste företag fokusera på innovativa processer och smart produktutveckling i stället för de traditionella uppgifter som automatiseras.”

 

Se hela videon på http://www.sandvik.coromant.com/sv-se/aboutus/lookingahead/Pages/an-outlook-into-the-future-of-manufacturing.aspx.