OnRobot, en armslutsverktyg för robotar, presenterar nu VGC10 – en kompakt elektrisk vakuumgripare som vänder sig till kunder som vill ha en liten men kraftfull och mycket anpassningsbar gripare för nästan alla användningsområden. Den kompakta VGC10-griparen är baserad på designen hos OnRobots prisbelönta elektriska vakuumgripare VG10.

Eftersom den är mindre och lättare än sin kusin är den idealisk för begränsade utrymmen och mindre robotarmar, men har ändå samma imponerande nyttolast på 15 kg. VGC10-griparen är funktionsklar vid leverans och snabb att driftsätta, men ger även obegränsad anpassningsbarhet med enkelt utbytbara sugkoppar i många utföranden samt gör det möjligt att lägga till och byta armar vid mycket specifika tillämpningsbehov. Tack vare dess konfigurerbarhet kan VGC10 gripa och flytta många olika sorters små, flerdimensionella och tunga föremål även med en robotarm med mindre nyttolast.

VGC10-griparen har två luftkanaler som kan styras oberoende av varandra vilket gör det möjligt att använda den som dubbel gripare med plockning och placering i samma rörelse för en ännu större effektivitet och förkortad cykeltid. Griparen kan även användas med en enda luftkanal för högre gripprestanda. Den kräver varken kompressor eller tryckluft, vilket eliminerar den kostnad och det oljud, utrymme och underhåll som kan förväntas av att producera tryckluft. Dessutom är denna kompakta elektriska gripare enkel att driftsätta och flytta. Tack vare en helt integrerad programvara genom OnRobots nya ensystemlösning kan den snabbt driftsättas och omplaceras på vilken större samarbetande eller lätt industrirobotarm som helst för större produktionsflexibilitet.

”Vi hörde från kunderna att de älskade VC10-griparens funktioner, men att de ibland behövde en mer anpassningsbar och kompakt version, så då levererade vi det”, säger Enrico Krog Iversen, vd på OnRobot. ”VGC10 är ännu ett fantastiskt exempel på OnRobots uppdrag att vara en helhetsleverantör av innovativa, samarbetande armslutsverktyg som låter tillverkare fokusera på sin tillämpning i stället för på hanteringen av roboten.”

 Funktioner i VGC10:

  • Kompakt, lätt och kraftfull
  • Utbytbara, anpassningsbara armar
  • Konfigurerbara sugkoppar
  • 15 kg nyttolast, vikt 0,814 kg
  • 100 mm x 100 mm (mindre än 4 tum) fotavtryck
  • 2 oberoende luftkanaler för dubbel griparfunktion
  • Inbyggt elektriskt vakuum
  • Ingen extern lufttillförsel behövs
  • Inbyggd programvara
  • IP54-klassad för krävande förhållanden