KUKA erbjuder inte bara robotar utan också lösningar för automatisering, digitalisering och smart produktion i industrin.

-Vi kommer i år att visa intressanta projekt från hela KUKA-världen, säger Joacim Lorentsson, försäljningschef på KUKA Nordic.

KUKA visar lösningar inom åtta olika områden under temat _the Path to a Smart Factory. Dessa presenteras av mycket kompetenta föredragshållare, varje hel- och halvtimme från klockan 10 till klockan 16.

Elmia-besökarna kommer att få möjlighet att se hur användare runt om i världen har byggt smarta lösningar i sin fabrik, löst robotbetjäning av maskiner, använt sig av mobil robotik, automatiserat med sensitiva och flexibla robotar samt många andra applikationer.

– Med det här greppet vill KUKA visa vägen till framtida innovativa lösningar som tar robotanvändning till nya nivåer. Det finns förstås kunniga medarbetare på plats för dem som vill diskutera och prata om sina egna utmaningar i sin Smarta Fabrik – allt fokuserat på våra kunders behov, säger Joacim Lorentsson.

I år firar bolaget ett stolt jubileum – i 120 år har KUKA stått för idéer och innovat-ioner för industrins bästa och är i dag en av de ledande leverantörerna av robotteknik och automatiseringslösningar. Jubiléet kommer att uppmärksammas på Elmiamässan i monter D04:26

I montern i D-hallen finns dessutom två smarta robotlösningar. Den ena ger exempel på hur en iiwa-robot med flexFELLOW används för human-robot collaboration. Den andra visar hur en Agilus-robot med en 3D perception sensor fungerar. I KUKA:s värld heter det sistnämnda konceptet KUKA.PerceptionTech.

Vidare kommer två demonstrationer att visa hur mjukvaran KUKA.Sim och molntjänsten KUKA.Connect fungerar.

– KUKA.Sim är utmärkt för simulering och programmering av KUKA:s anläggningar och robotar offline, säger Joacim Lorentsson och berättar att den andra, KUKA.Connect, är en molnbaserad lösning för att hantera och analysera data som genereras ifrån en KUKA-produkt. Den ingår numera som en fri tjänst till samtliga robotar.

KUKA har ytterligare en monter på årets Elmiamässa, i B-hallen. B04:19

Där kan de som vill provköra vår mobila plattform KMP1500 och testa hur den fungerar. De får också chans att uppleva hur det är att befinna sig mitt i en virtuell tredimensionell industrimiljö, säger Joacim Lorentsson och hälsar alla varmt välkomna att besöka KUKA:s olika montrar och demonstrationer.