Robotmarknaden i Danmark växer. För att möta en större efterfrågan har KUKA anställt Peter Kofoed som Area Sales Manager Denmark.

– Peter har stor och lång erfarenhet av robotar och automatisering. Han blir en viktig tillgång för både våra systempartners, integratörer och slutkunder, säger Kim Reeslev, försäljningsansvarig i Danmark för KUKA Nordic.

Peter Kofoed har Odense på Fyn som bas, vilket är helt naturligt eftersom staden har stöttat flera startups som arbetar med robotar. Regionen har också ett stort nätverk av robotföretag som snarare hjälper varandra än agerar konkurrenter. Allt detta har skapat nya jobb.

– Ökad robotanvändning och automatisering är nödvändigt för att Danmark ska kunna behålla arbetstillfällen inom tillverkningsindustrin. Företagen har insett detta och därmed växer marknaden för robotar. Och genom att arbeta lokalt i Odense kan jag ta aktiv del i nätverket, säger han.

Peter Kofoed är i grunden automatiseringsingenjör och han har arbetat med robotar ända sedan 1989, både på detaljnivå och i ledande befattningar. Eftersom han bland annat har varit tekniskt ansvarig hos en av KUKA:s danska partners är han redan väl förtrogen med KUKA:s hela erbjudande.

– Jag kommer att arbeta med alla KUKA:s produkter och tjänster inom robotisering. Det innebär både ansvar för försäljning och service till våra kunder.

Med åren har Peter Kofoed byggt upp ett stort nätverk av kontakter i branschen. Det är en stor fördel för att kunna erbjuda rätt lösningar för företagens specifika behov av automatisering.

– Ofta samarbetar jag förstås också med KUKA:s partners och integrators. Men ibland är slutanvändarna stora företag som är kapabla till att själva genomföra robotprojekten.

Peter Kofoed ser fram emot att besöka både sina egna kontakter samt nya kunder för att diskutera automatisering och robotanvändning.

– Det ska bli trevligt. Jag är väldigt stolt över att jag har fått möjligheten att arbeta för en av världens mest innovativa och ledande tillverkare av robotar.