Den nya OnRobot-skruvmejseln kan användas och omplaceras för olika applikationer på bara några minuter och har inbyggda smarta funktioner, bland annat en exakt vridmomentsfunktion och inbäddad axelstyrning som förenklar programmeringen och driver produktivitet, kvalitet och ROI

OnRobot, tillverkare av verktyg för samarbetande applikationer, presenterar nu lanseringen av sin smarta, helt unika skruvmejsel som gör att tillverkare kan automatisera ett brett spektrum av monteringsprocesser snabbt, enkelt och flexibelt. Detta ger välkommen avlastning för tillverkare som är angelägna om att automatisera repetitiva, oergonomiska och ofta manuella skruvprocesser med ojämnt resultat, men som kämpar för att integrera och programmera vanliga skruvsystem som tar hand om en skruv åt gången.

Programmeringen av OnRobot-skruvmejseln är så enkel att det bara är att ange den önskade skruvlängden och vridmomentvärdet i användargränssnittet som är integrerat i handkontrollen på alla ledande robotar. Med exakt vridmomentkontroll och inbyggd axel beräknar OnRobot-skruvmejseln automatiskt hastigheten och kraften som krävs för jämn, noggrann skruvdragning. Skruvmejseln kan upptäcka felaktig skruvlängd, vilket kan bidra till att förbättra den övergripande kvaliteten och minska spill.Skruvmejselns unika z-axel drar åt skruvarna inuti verktyget så att de rör sig automatiskt när robotarmen hamnar i rätt läge, vilket minskar robotarmens rörelse och ytterligare programmering. Skruvar upp till 35 mm långa dras in helt i skruvmejseln vid förflyttning tills skruvprocessen på ett säkert sätt påbörjas, vilket förbättrar den samverkande kapaciteten. 

Skruvmejseln kan hantera ett brett spektrum av skruvstorlekar och längder från M1.6 till M6, och upp till längder på 50 mm. Med sin enkla programmering och lätt utbytbara bitssystem kan skruvmejseln snabbt ställas in på en annan skruvstorlek, längd eller produktlinje på bara några minuter, vilket minimerar maskinens stilleståndstid och förbättrar produktiviteten.

”Det här är en av våra mest avancerade produkter hittills”, förklarar Enrico Krog Iversen, vd för OnRobot. ”Vi har utvecklat ett automatiserat skruvverktyg som förenklar en mycket komplicerad process för våra användare, vilket gör det kostnadseffektivt och enkelt för tillverkarna att se snabba resultat i form av förbättrad drifttid och produktion samt jämn och hög kvalitet.”

Skruvmejseln innehåller följande kraftfulla och intuitiva funktioner: 

●Inbyggd axel för precision och enkel programmering

●Exakt vridmomentreglering från 0,15 Nm till 5 Nm

●Skruvstorlekar från M1.6 till M6 och längder på upp till 50 mm 

●Skruvmatare finns

●ESD-säkra för elektronikmontering

●Montering via OnRobot Quick Changer