För 25 år sedan revolutionerade SafanDarley kantpresstekniken genom sitt innovativa sätt att använda servoteknik i stället för hydraulik. Detta vinnande koncept satte en ny standard inom kantpressning och SafanDarley är nu världsledande inom smarta maskinkoncept och unika styrsystem. 

Med den unika servodriften ges överlägsna prestanda och precision utöver det vanliga. En låg drifts- och underhållskostnad får man på köpet. SafanDarley lämnar dessutom 5 års garanti på hela drivsystemet.

-Det är fem års garanti utan förbehåll förutsatt att man har skött sin service. Det finns ingen annan i vår bransch som lämnar den typen av garanti, men vi känner oss helt trygga med att erbjuda detta, säger Fredrik Carlsson, produktansvarig på Din Maskin. 

Intelligent verktygsväxling på liten yta

Många leverantörer har visat automatisk verktygsväxling på sina kantpressar. SafanDarley ligger även här steget före med sin iTC (Intelligent Tool Change). Detta är en kantpress med intelligent verktygsväxling på en yta som inte är större än en manuell kantpress. Den intelligenta verktygsväxlingen är helt integrerad i SafanDarleys HMI, E-Control och är 100% kompatibelt med offline programmerade detaljer via AutoPOL. 

Snabba omställningar

Den intelligenta verktygsväxlingen håller hela tiden reda på vart varje verktyg är placerat på kantpressen. Detta medför snabba omställningar mellan jobben eftersom systemet i många fall bara behöver flytta eller komplettera med verktyg. Alla verktyg har dessutom individuell id-märkning. 

-Med detta system blir det otroligt enkelt att lägga till nya verktyg i magasinet. Man sätter helt enkelt bara upp det nya verktyget i verktygsinfästningen på maskinen. Verktygets ID läses in av maskinens HMI och roboten sätter automatisk in verktyget på en ledig plats i magasinet, avslutar Fredrik Carlsson.