Carl Backman; Ansvarig säljare på Machinebros AB som har agenturen för Spinner i Sverige, kommenterar:

”Jag tycker det är spännande att visa upp VC850-5A, en maskin jag tror starkt på, den är robust, tysktillverkad, kostnadseffektiv, har stora axelrörelser men är fortfarande extremt platseffektiv. Att den presenteras med Siemens nya styrsystem, Sinumerik ONE som innehåller flera nyheter samt fokus på en utvecklad användarvänlighet så ser vi att detta är en maskin som kommer få stort genomslag – speciellt i de mindre verkstäderna som vill kunna bearbeta komplexa detaljer men har en begränsad yta.” 


VC850-5A är en av de kompaktaste maskinerna på marknaden men behåller ett stort arbetsområde. För att maximera platsanvändningen i verkstaden så gör du det med denna nyhet som endast kräver en golvyta på 2,49 x 1,8 m. 

Bredvid rundbordet sitter en extra klämplatta som möjliggör två arbetsstycken i maskinen samtidigt med både 4 och 5-axlig bearbetning. Hydraulisk och pneumatisk tillförsel i rundbordet för automatisk fastspänning av arbetsstyckenMaskinen är utrustad med en kraftfull planetväxel som driver de roterande axlarna och det är som standard direktskalor i båda roterande axlarna. Det finns två kraftfulla spindlar att välja mellan SK40 12.000 v/min eller HSK63 18.000 v/min och ett stort magasin som rymmer upp till 48 verktyg. Maskinen kan utöver Siemens Sinumerik ONE även levereras med Heidenhain TNC620/640.

Nyckelfärdig med tillbehör som spåntransportör, BLUM verktygsprobe, Touchprobe BLUM, ShopMill, Svenskt språk samt installation och utbildning.