United Components är en relativt ny spelare på den svenska marknaden. Elmia Automation är därför en viktig arena för att stärka det egna varumärket. I montern visas bland annat en ny prisbelönt elektrisk gripdonsserie från Zimmer Group

Med automations komponenter från välkända varumärken är United Components med kunden på hela resan fram till en färdig automationslösning. Till montern på Elmia Automation har företaget med sig produkter från samtliga leverantörer.

Eldrivna gripdon ifrån Zimmer Group

– Vi kommer bland annat att visa upp en nyhet tillsammans med Zimmer Group. De har lanserat en elektrisk gripdonsserie som är fantastisk. Den är unik på marknaden tack vare dess bredd med alltifrån små eldrivna gripdon till de som är stora och starka. Helt rätt tänkt av Zimmer Group, vilket de också har fått iF Design Award 2018 för, säger Torbjörn Melin, säljare på United Components, och passar samtidigt på att lyfta skruvdragarsystemet från Stöger Automation.

United Components grundades i Danmark 2003 och klev in på den svenska marknaden för sex år sedan. Stort fokus på Elmia Automation blir att stärka det egna varumärket.

– För oss är det är väldigt positivt att ställa ut på Elmia Automation och vi ser det som ett bra tillfälle att visa våra muskler tillsammans med alla våra leverantörer, säger Torbjörn Melin.

Hur ser ni på att produktionsmässorna är samlade under ett tak?

– Det är bra tänkt. Jag tror att det kan finnas en fördel med att alla kan se våra produkter. Vi vill inte bara komma åt enskilda kontaktpersoner på företag, utan det finns många andra, exempelvis tekniker, som vi vill ge en helhetsbild av vårt utbud. Vi må vara ett litet företag sett till antalet anställda, men vi är väldigt starka, säger Torbjörn Melin.