Ny frontinspänning för Supermini skär

Bild: Den nya designen gör att skäret hålls på plats med en högre kraft och ger ett stabilare system.

Horn har utvecklat ett nytt verktygssystem för Supermini skär, typ 105 för spårsvarvning- och uppborrningsverktyg. Skäret kläms fast via en kil i fronten, vilket gör att skäret hålls fast i hållare med mera kraft och därmed blir hela systemet stabilare. Den nya designen ger dessutom en bättre repeterbart och enklare skärbyte tack vare konceptet med frontinfästning. Vilket är en stor fördel när de används i automatsvarvar och maskiner med begränsat utrymme och skären kan bytas utan att hållaren måste monters bort.

Horn Supermini systemet löser många bearbetningsuppgifter inom diameterområdet 0,2 mm upptill 8 mm. Med över 1500 varianter av standardskär finner användaren snabbt en lösning. Systemet är utformat för svarvning, spår-, fas-, gängningsvarvning samt hyvling och andra bearbetningsoperationer. Både skärgeometri och substrat kan anpassas efter det material som skall bearbetas.

Ekonomiska fördelar vid serietillverkning

Bild: Horn erbjuder kundanpassade formskär för borrning baserade på 117 verktygssystemet.

Borrning med form- eller stegborr ger ekonomiska fördelar vid serieproduktion. Horn erbjuder kundanpassade profilerade borrskär baserad på 117 systemet. 117 systemets patenterade skärläge garanterar en hög koncentricitet och minimalt rundgångsfel samt ett enkelt skärbyte med hög repeterbarhet. Skären är precisionsslipade för att ge en hög noggrannhet och ytkalitet. Kostnadsbesparing genom möjligheten till enkelt skärbyte och kortare maskintid. Hållare med invändigkylkanal för effektiv kylning av båda skäreggarna samt effektivt transportera bort spånorna.

Horn erbjuder profilborrar med skärbredd (w) 16 mm, 20 mm oh 26 mm. Specialprofilen är precisionsslipad för att passa applikationen. Det maximala profildjupet är tmax= 17 mm och profilbredden är w = 26 mm. Beläggningen är speciellt anpassad för varje applikation och finns för materialgrupperna P, M, K och N. Skaften finns som standard i diameter 16 mm, 20 mm och 25 mm i utförande A eller E med invändigkylkanal.

Fräsning istället för polering

Bild: Användningen av MKD-verktyg eliminerar behovet av poleringsprocesser.

Paul Horn GmbH utökar sitt verktygssortiment för högglansfräsning. De monokristallin diamant (MKD) bestyckade formfräsarna är avsedd för bearbetning av icke-järnhaltiga material inom verktygs- och formtillverkningsindustrin. Fräsning med MKD-bestyckade verktyg gör det möjligt att minimera eller helt slopa efter kommande poleringsprocesser. De nya varianterna med större diameter reducerar bearbetningstiden och garanterar att de snävaste toleranserna kan innehållas samt ger en ytfinish inom nanometerområdet.

Horn utökar sitt sortiment av lagerhållna MKD-kopierfräsar med fräsdiametrarna 6 mm, 8 mm, 10 mm, 12 mm och 16 mm så att ett bredare bearbetningsområde kan täckas. Alla typerna är 1-skäriga med invändiga kylkanaler och hårdmetallskaft som säkerställer en vibrationsfri bearbetning. 

Utbudet av applikationer för högglansfräsning är stort. Speciellt inom verktygs- och formtillverkning reducerar det behovet av polering samtidigt som det ökar kvalitén när det gäller noggrannhet, ytjämnhet på plan och form. Högglasfäsar används därför i applikationer där ytkvaliteten på formverktygs måste matcha finishen på de delar som produceras. Till exempel formar för PET-flaskor, chokladformar samt tillämpningar inom medicintekniksektorn. Förutom högglansfräsning erbjuder Horn även MKD-verktyg för högglanssvarvning.