Absolute Arm-sortimentet av portabla mätarmar genomgår den största moderniseringen på ett årtionde

Åtta år efter lanseringen av den första mätarmen ROMER Absolute Arm introducerar Hexagon Manufacturing Intelligence nu sitt nya Absolute Arm-sortiment. Genom en grundlig omarbetning har en av världens mest välkända mätarmar moderniserats för att tillgodose behoven hos dagens metrologianvändare, med huvudfokus på användbarhet och mångsidighet utan att kompromissa i fråga om hastighet eller precision.

En funktion som sticker ut på den nya Absolute Arm är dess modulära handledsdesign. Detta gör det möjligt att helt avlägsna både laserscannern RS5 och pistolgreppet, vilket underlättar probning i trånga utrymmen. Det finns även ett urval av olika greppstorlekar att välja mellan för att säkerställa att de passar perfekt för varje användare. . Den nya handleden har nu även en display som möjliggör en direkt översikt av mätresultat, profilbyte samt kalibrering, vilket gör at användare inte behöver skifta sin uppmärksamhet mellan armen och dess kontrolldator.

”Under de senaste åtta åren har vi tagit emot mycket positiv och konstruktiv feedback från våra kunder, och förhoppningsvis kommer man kunna se hur denna har påverkat vår design,” säger Anthony Vianna, produktchef för Absolute Arm-sortimentet. ”Många kunder har berättat att de behöver mäta i allt mindre utrymmen, i håligheter och inuti komplexa fixturer, och det var den sortens information direkt från användare som drev oss att skapa den mest kompakta scanningkonfigurationen på marknaden idag.

Vi granskade allt som hade med armen att göra: hur människor använde den, hur användare mäter olika delar, hur de flyttar runt armen i sin lokal, hur armen kommunicerar med dem och hur man kan göra armen mer användbar. Den processen förde oss dit där vi är idag – med en ny arm som erbjuder förbättringar på varje område, såsom precision, hastighet, effektivitet, vikt, användbarhet och mångsidighet.”

Detta nya Absolut Arm-sortiment har behållit alla de funktioner som gjorde den förra generationen av ROMER Absolute Arm-system så framgångsrik. Dessa inkluderar Absolute Encoders som eliminerar tiden för referering och uppvärmning och diagnostikrapportering, samt roterande grepp med låg friktion och ett unikt motviktssystem som underlättar rörlighet och mätning. En annan märkbar sak som har bevarats är förmågan att mäta i full hastighet utan minskning av precision.

De nya Absolute Arm-modellerna finns även tillgängliga i en version med 6 axlar utformad för dedikerade probningstillämpningar. Inom denna kategori finns den nya Absolute Arm Compact, vilken tar över efter den förra ROMER Absolute Arm Compact som den mest precisa portabla mätarmen i världen, med en noggrannhet som nu är inom endast 6 mikrometer. Hela Absolute Arm-sortimentet finns tillgängligt i sju storlekar, med mätradier från 1,2 till 4,5 meter, och tre precisionsnivåer, vilket resulterar i 36 unika armkonfigurationer – en arm för varje tillämpning.

Det fullständiga Absolute Arm-sortimentet finns nu att abeställa från lokala representanter för Hexagon över hela världen, och de första enheterna levereras i september.