Hexagon AB, en ledande global leverantör av digitala lösningar, tillkännager idag förvärvet av SPRING Technologies, en mjukvaruleverantör specialiserad på integrerade lösningar för optimering av bearbetningsflödet genom maskinverktygssimulering, verifiering och optimering av verktygsbanor samt maskinverktygshantering. Dess lösningar används av originaltillverkare (OEM) och leverantörer över hela världen och bidrar med att effektivisera tillverkningsprocesser genom optimering av maskinverktygsprestanda och produktivitet.

SPRING Technologies har levererat banbrytande CNC-lösningar (Computer Numerical Control) för verktygsmaskiner i över 30 år. Dess viktigaste lösningsportfölj, NCSIMUL, är en omfattande serie integrerade lösningar som tillhandahåller inbyggd CNC-kodprogrammering, CNC-simulering, skärnings- och verktygsbibliotek, CNC-programhantering, realtidsmaskinsövervakning och publicering av tekniska innehåll. Tillsammans möjliggör lösningarna fullständig kontroll över bearbetningsprocessen inom flera olika tillverkningssektorer inklusive flyg-, bil-, medicin-, energi- och transportsektorn.

Ola Rollén, Hexagons vd och koncernchef

”Tillverkningen måste vara `smart´ om den ska producera nästa generations produkter till lägre kostnader. Förvärvet av SPRING Technologies stärker ytterligare vår ACE-strategi (Autonomous Connected Ecosystem) som syftar till att möjliggöra den smarta fabriken”, säger Ola Rollén, Hexagons vd och koncernchef. ”Maskinbearbetningssimulering är väsentlig för att koppla samman den fysiska världen med den digitala och uppnå autonomi, vilket är fundamentalt för att leverera smarta fabrikslösningar.”