På grund av riskerna med Coronaviruset flyttas mässan till 13-17 juli.

Deutsche Messe meddelar på onsdagen att man skjuter upp den stora industrimässan HANNOVER MESSE 2020 till 13-17 juli 2020. Beslutet har tagits i nära samarbete med Hannover Region Health Authority, HANNOVER MESSE Exhibitors ’Council och partnerföreningarna VDMA (German Engineering Federation) och ZVEI (German Electrical and Electronic Manufacturer’ Association).

Hannoverregionens hälsomyndighet har starkt rekommenderat Deutsche Messe att följa Robert Koch-institutets råd, som inkluderar omfattande åtgärder för att skydda hälsan vid värdskap för större tilldragelser. Exempelvis mätstationer för feber vid alla ingångar samt inte låta människor från riskområden eller de som har haft kontakt med människor från riskområden komma in i utställningshallarna. Detta skulle ha inneburit en omfattande värdering av alla mässdeltagare – från utställare och besökare till tjänsteleverantörer, utställningsbyggare och cateringföretag, något som Deutsche Messe inte anser att man har möjlighet att genomföra.

Med utställares, besökares, anställdas och allmänhetens hälsa som högsta prioritet, flyttas i stället Hannover Messe till 13-17 juli 2020.

-I juli erbjuder vi våra utställare tidigast möjliga tidslucka för att presentera sina innovationer för en global publik och för att initiera affärer

Dr. Jochen Köckler, styrelseordförande för Deutsche Messe AG.