Hallströms grundades 1914 av den unge plåtslagaren Carl Theodor Hallström. Startkapitalet var 15 kronor och en verktygslåda. Tre generationer senare har plåtslageriet utvecklats till en tekniskt avancerad industri med effektiv produktion och konkurrenskraftiga priser. Och ja, de finns fortfarande kvar där allt började, i Nälden i hjärtat av Jämtland.

Inriktningen är produkter i tunnplåt för komfort och industriventilation. Man levererar ett stort sortiment för de flesta installationsmiljöer och specialtillverkar även produkter utifrån kundens önskemål. Produkterna används bland annat inom pappers- och massaindustrin, till bostads- och arbetsplattformar inom off-shore, kemisk industri, läkemedels- och livsmedelsindustrin, idrottsarenor och bostäder. 40 procent av produkterna går på export.

Nils-Åke Hallström, VD och ägare, säger; ”Vi har sedan tidigare en likadan laserskärmaskin och behövde öka kapaciteten. Det kändes naturligt att investera i ytterligare en Prima Power Platino fiberlaser då det blir enkelt att ha samma mjukvara för operatören som kommer att köra bägge maskinerna. Det finns också en poäng med att ha en och samma leverantör då det ger synergieffekter vid till exempel service av maskinerna. Vi har jobbat tillsammans med Din Maskin i många år och tycker att det fungerar bra”, avslutar Nils-Åke.

Hallströms är sedan många år en trogen kund till Din Maskin och har sedan tidigare ett flertal Omera kanttrimningsmaskiner, en Starmatik robotcell med SafanDarley serveoelektrisk kantpress samt en fristående servoelektrisk kantpress från samma leverantör.

Hallströms Verkstäder investerar nu i en Platino 2.0 fiber 1530 för plåtformat 1500×3000 mm från Prima Power! Man väljer även att komplettera med LST-sortering och staplingsrobot samt en Compact Server för produktion från plåtämnen till staplade detaljer helt obemannat.

Systemet laddar plåtämnen för skärning i lasern vilka sedan separeras och staplas på pallar av LST roboten för enkel hantering till efterföljande processer, allt helt automatiskt.

Platino är en flexibel och robust maskin designad för dagens och morgondagens behov. Den skär ett brett register av material och tjocklekar med hög hastighet och precision utan behov av manuella justeringar. Maskinen utrustas med toppmoderna laseraggregat med hög energieffektivitet och kvalitet, med valbar toppeffekt för alla typer av applikationer.

Några av de utmärkande egenskaperna för Platino är:

  • Maskinstativ i granit
  • Smartcut, Maxcut, Nightcut – teknologier för snabba cykeltider och processäker skärning.
  • Automatisk dysväxling med 12 stationer

Gradsaxen som Hallströms Verkstäder också investerat i är en SafanDarley servoelektrisk sax typ B310-6.

SafanDarleys gradsaxar är hybrider som sparar energi, har låg ljudvolym och en hög noggrannhet. Styrsystemen TS100 och TS200 gör att man enkelt både klipper 1-stycksdetaljer och volymproduktion effektivt. Maskinen som Hallströms investerat i har dessutom pneumatisk plåtupphållare på baksidan av maskinen som standard.