Hexagon Manufacturing Intelligence har meddelat en uppgradering för koordinatmätmaskinerna Leitz PMM-C och Leitz PMM-Xi, för att säkerställa att de mättekniska lösningarna med extra hög precision går att anpassa för användarnas behov, nu och i framtiden.

Det framtidssäkrade konceptet från Hexagon kommer att optimera maskinerna för det intelligenta, automatiserade sensorsystemet SENMATION, genom att ersätta det befintliga, förinstallerade kablaget med ett universellt alternativ. Det nya konceptet med förinstallerat kablage kommer att installeras på alla standardkonfigurerade Leitz PMM-C- och Leitz PMM-Xi-koordinatmätmaskiner, vilket möjliggör flexibla applikationsändringar utan kostsamma driftsstopp.

Det intelligenta, automatiserade sensorsystemet SENMATION gör det möjligt att använda flera olika probehuvuden inom en enkel mätprocedur utan mänsklig interaktion. Automatiserade mätcykler kan introduceras för att ytterligare öka hastigheten och optimera tillverkningsprocessen. Antalet omarbetningar och avvisningar minskar, vilket skapar ett snabbare och mer tillförlitligt kvalitetssäkringssystem.

Både Leitz PMM-C- och Leitz PMM-Xi kan nu hantera en utökad mätportfölj, inklusive fixerade och indexerande prober och optiska mätlösningar. Maskinerna med uppdateringen kräver inte längre att tekniker måste byta ut det förinstallerade kablaget för att underlätta applikationsändringar. Detta möjliggör mer flexibilitet i tillverkningsprocessen, minskar kostnader vid driftstopp och gör koordinatmätmaskinen mer anpassningsbar för ändringar inom framtida teknologier och processer.

”Vi letar alltid efter sätt att förbättra och utveckla våra koordinatmätmaskiner och vi har tagit tillfället i akt att göra några av våra bästa maskiner ännu bättre,” förklarar Holger Fritze, chef vid Hexagon Manufacturing Intelligence i Tyskland. ”Genom att introducera ett framtidssäkrat koncept har vi som mål att eliminera onödiga driftsstopp för våra kunder, påskynda mätrutinerna och möjliggöra mer flexibilitet i arbetsflödet, nu och i framtiden.”