För svarvning i härdat stål

feb 8, 2023 | Svarv, Verktyg

Mitsubishi Materials har utvecklat ett nyskapande PCBN-belagt vändskär, BC8210, som utökar det redan stora utbudet i produktkategorin. Skäret symboliserar Mitsubishis toppmoderna beläggningsteknik som ger utmärkt slitstyrka och förbättrar produktiviteten. 

Det nya skäret är lämpligt för kontinuerlig till lätt intermittent bearbetning. BC8210 har ett enastående skydd mot urflisning och verktygsslitage, vilket leder till en stabil och säker bearbetning vid höga skärhastigheter.

En kombination av den nyutvecklade AlCrSiN-baserade beläggningen som absorberar skärkrafterna och TiAlSiN-beläggningen som har en imponerande slitstyrka, garanterar stabilitet under kontinuerlig till lätt intermittent bearbetning.

BC8210 klarar skärdjup upp till 0.35 mm och skärhastigheter upp till 300 m/min vilket innebär att ett enda skär täcker de flesta applikationerna. Det förenklar både CNC-programmen och produktionen samt sänker lagerkostnaderna.

Högteknologiskt substrat och beläggning

Det utökade programmet av CBN-skär och dess prestanda, har tack vare Mitsubishis forskning- och utvecklingsarbete, givit användarna fler valmöjligheter. Mitsubishi har skapat ett nytt sintrat substrat av både mikro- och mediumkorniga CBN-partiklar som binds samman av ultramikro-partiklar.  Den nya bindningstekniken i substratet ger starka värmeresistenta egenskaper och motverkar sprickor och plötsliga skärbrott. Med skärkrafterna riktade radiellt genom nya bindningstekniken, gör sig BC8210-skäret bäst vid bearbetning i extremt härdat stål. BC8210 passar i en mängd olika applikationer och tack vare substratets egenskaper slits det mindre och risken för urflisning minskar. 

Mitsubishi har använt den senaste tekniken på BC8210 med en flerskikts-PVD-beläggning innehållande ett TiAIN-bottenlager som förbättrar vidhäftningen mellan baslagret och CBN-beläggningen. Ovanpå det finns ytterligare ett TiAIN-lager för skydd mot urflisning och verktygsslitage. Addera ett guldfärgat TiN-topplager för enkel identifikation av använda skär, så uppnår BC8210 hög prestanda, skärhastighet och pålitlighet över ett brett spektrum av applikationer inom härdat stål. 

Val av eggpreparering

BC8210-skären är tillgängliga med fyra olika typer; FS- och GS-typen för allmänbearbetning, GH-typen för höga matningar och skärdjup och slutligen TS-typen för lätt intermittent bearbetning. 

Tillgänglighet

BC8210 lanseras med ett utökat program av negativa geometrier av typerna CNGA, CNGM, DNGA, DNGM, SNGA, TNGA, VNGA och WNGA samt positiva geometrier av typerna CCGT, CCGW, DCGT, DCGW, TPGB, CPGB, VBGW och VCGW.

TiN —- Guldfärgad, för enkel identifikation av använda skäregg.

AlCrSiN —- Starkt skydd mot urflisning. Absorberar skärkrafter.TiAlSiN —–  Utmärkt slitstyrka och vidhäftningsförmåga. 
TiAlN —- Förbättrad styrka och vidhäftningsförmåga av PCBN-substratet samt ökat utflisningsmotstånd.  
PCBN ——– Exklusivt BC8210 sintrat substrat.

För mer information kontakta oss! Colly Verkstadsteknik AB, info@vt.colly.se 08-703 01 00, www.collyverkstadsteknik.se

Vill du synas här med en banner för ert företag