Sommaren 2018 investerade vi i en Loroch 850 Solution för slipning av Hss-kapklingor, Segment-, Friktion- och Engångs-klingor i hårdmetall. Vi ser med tillförsikt på framtiden säger VD Ronny Henrysson och i och med denna investering så har vi en av de nyaste maskinerna i Sverige för denna typ av slipning och kapaciteten har ökat med 80-90 %.

-Tack vare investeringen har vi nu har 2 st Automatslipmaskiner för denna typ av slipning. Vi är det enda Sliperiet i Östergötland som utför denna typ av slipning och på sikt hoppas vi på fler kunder från Stål & Verkstadsindustrin i hela Sverige. Kunderna vars verktyg vi slipar finns över hela Sverige inom Återvinnings-, Plåt-, Pappers-, Trä-Snickeri- och Verkstadsindustrin.

Familjen Henrysson är 5:e familjen att driva Sliptjänst AB också känt som Eskilstuna-Sliperiet i Norrköping som grundades redan 1924. Bröderna Ronny & Kenneth Henrysson är kompanjoner sedan 2001 och Slipmästare av 2:a generationen. Ronny drev tidigare bolaget mellan 1989-2001 tillsammans med deras framlidne far Bo Henrysson. De anställda är Jenny Henrysson och David Henrysson, fru och son till Ronny. David Henrysson är Slipmästare av 3:e generationen och kommer under hösten 2018 bli delägare.